13.08.2020

Kobra v Mostě neuspěla, od prodloužení ji dělilo jen půl minuty

Vojtěch Martinek


Hořký konec měl pro svěřence Miloslava Šeby odvetný přípravný duel s Mosteckými lvy, který sehráli na severu Čech ve čtvrtek večer. Vyrovnané střetnutí bylo na branky velmi chudé – skóre otevřel až v závěru druhé třetiny Šimeček, na jehož zásah odpověděl jen dvě a půl minuty před koncem třetího dějství Filip Hlinka. Vše nasvědčovalo tomu, že o vítězi budou muset opět rozhodnout nájezdy, kterých ovšem nakonec nebylo třeba. Pouhých osmatřicet sekund před závěrečnou sirénou totiž domácím výhru definitivně přisoudil David Drašar, a Braničtí tak padli těsně 1:2.


přát., 13.08.2020 v 18:00

MOSTEČTÍ LVI

HC Kobra Praha

2:1

(0:0, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 34. Šimeček (Urbánek, Havlůj), 60. Drašar (Řehoř) – 58. Hlinka (Hrubý). Rozhodčí: Vozár – Vozár, Barna. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.

MOSTEČTÍ LVI: Kovařík – Šesták, Fučík, Šefl, Havlůj, Bártek, Urbánek – Dohnal, Mical, Kýhos, Kuběna, Čmolík, Mála, Řehoř, Drašar, Procházka, Nedrda, Böhm, Šimeček.

HC Kobra Praha: Langer – Ryzák, Brůna, Šteiner, Holý, Zmeškal, Pelant – Sovík, Čurda, Šťastný – Šálek, Hlinka, Heldák – Mucha, Hrubý, Škutina.

Komentář k utkání

Úvodní perioda odvety mezi Mostem a Branickými nabídla vyrovnanou podívanou, ve které hráli prim hlavně gólmani obou výběrů. Solidními šancemi se v první dvacetiminutovce prezentovali jak domácí, tak hosté, nicméně ani jednomu celku se nepodařilo najít recept na brankáře soupeře. Zkušenější Lukáš Langer v pražské kleci i mladší Jakub Kovařík v brankovišti Severočechů zůstali neprůstřelní až do přestávky, a na gól si tak A-BENET Aréna musela ještě nějakou dobu počkat.

Kobra si v úvodu prostřední třetiny po vyloučení Šimečka za podrážení vyzkoušela přesilovku, jenž se jí ovšem v kýženou branku přetavit nepodařilo. Neúspěšně si při hře v početní výhodě počínali také o chvilku později domácí, které to ale nemuselo mrzet moc dlouho – necelé dvě minuty po jejím vypršením totiž Langera o čisté konto připravil Jaroslav Šimeček, jedna z velkých posil Mostu pro nadcházející ročník, a Lvi se tak ujali vedení. Jen krátce poté Kovařík zabránil vyrovnání, když zastavil Muchovo slibné zakončení betonem. Pražané tak do třetího dějství šli s jednogólovým mankem, zároveň je ovšem díky Procházkově hákování po pauze čekala další přesilovka.

Početní výhoda opět zůstala nevyužita, a mostecké vedení tak trvalo dál. Vyrovnat se nepovedlo ani Ondřeji Holému, jenž v devětačtyřicáté minutě jen těsně nedokázal dotlačit puk za brankovou čáru. Braničtí následně přežili oslabení po vykázání Šteinera a znovu se vrhli na domácí klec, přičemž vytoužený gól tentokrát již konečně přišel. V čase 57:05 nedosáhl Kovařík na střelu Filipa Hlinky, a jen chvilku před koncem základní hrací doby se tak v A-BENET Aréně začínalo od začátku. Prodloužení ani nájezdy však nakonec nebyly nutné – v poslední minutě střetnutí totiž pomyslné misky vah na severočeskou stranu definitivně překlopil David Drašar. Pražané tak sice na půdě Lvů v okleštěné sestavě předvedli kvalitní výkon, po lité bitvě si nicméně do statistik připisují těsnou porážku 1:2.



Ohlasy trenérů

Vladimír Machulda (Mostečtí lvi): „V dnešním zápase jsme působil hodně unaveně, dost jsme před ním trénovali. Hráli jsme na čtyři formace a kluci se nedostali tolik do tempa, ta únava na nich byla vidět, ale byl to vyrovaný zápas se šťastným koncem pro nás."

Milan Vrzal (HC Kobra Praha): „Bylo to typické přípravné utkání s taktickými i individuálními chybami na obou stranách. Myslím si, že mohlo padnout více branek, ale oba gólmani podali kvalitní výkon. Ten gól v závěru byl hořký, utkání by slušela spíše remíza."


partneři klubu