09.09.2021

Dorost Slavii vzdoroval, na bodový zisk ale nedosáhl

Vojtěch Martinek


Svěřenci Jiřího Doležala ve čtvrtek odpoledne vstoupili do nového ročníku dorostenecké extraligy, přičemž hned na úvod je čekalo derby se Slavií. Branické mladé pušky sice papírově silnějšímu soupeři dlouho vzdorovali a nějakou dobu i vedli, nakonec si ale první vítězství na své konto nepřipsali a padli těsně 2:4. Pod trefy domácích se podepsali Vojtěch Příhoda a Štefan Judiak.


1. kolo, 09.09.2021 v 16:00

HC Kobra Praha

HC Slavia Praha

2:4

(1:0, 1:3, 0:1)

Branky a nahrávky: 13. Příhoda (Palaščák, Seidler), 34. Judiak (Nácovský) – 30. Vosmík (Chludil, Filip), 33. Tomas (Švec, Nemes), 37. Tomas (Nemes), 41. Skalský (Nemes, Tomas). Rozhodčí: Šindel – Sedláček, Sýkora. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:2. Diváci: 58. Střely na branku: 23:39. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3.

HC Kobra Praha: Bašta – Mráz, Cibulka, Porubský, Nácovský, Seidler (C), Sůsa, Stanko – Holec, Kovář (A), Palaščák, Routa, Smrž, Hřídel, Příhoda, Uhlík, Judiak, Štěpánek.

HC Slavia Praha: Vedral – Karas, Kříženecký, Tichý M., Hubinka, Wolf, Švec – Nemes, Havlíček, Krejčí, Tichý J., Chludil, Filip, Skalský, Tomas (A), Němeček, Vosmík (C).

Komentář k utkání

Favorizovaná Slavia do prvního utkání nové dorostenecké sezóny vletěla po hlavně a už od samotného začátku utkání ostřelovala Baštovu svatyni co nejčastěji to jen šlo. Domácí gólman ale do ročníku vstoupil ve fenomenální formě a lapil vše, co na něj v průběhu prvních dvaceti minut hry šlo. Celkem si do přestávky připsal neuvěřitelných devatenáct zákroků. Naopak Vedral na druhém konci ledové plochy takové štěstí neměl a v polovině části inkasoval po zakončení Vojtěcha Příhody. Kobra tedy sice po většinu doby na ledě hrála druhé housle, po úvodní periodě ale šla do kabiny s jednobrankovým náskokem.


Po přestávce už Vršovičtí na ledě tak výraznou převahu neměli, statečně bojující branické hráče ale srazily na lopatky častá vyloučení. Adam Vosmík v čase 29:23 vyrovnal ještě při hře pět na pět, následné dvě trefy Radka Tomase však už přišly v přesilovkách. Domácí reagovali pouze jedním zásahem, jehož autorem byl Štefan Judiak, a před závěrečným dějstvím tak platilo skóre 2:3.


Hned zkraje poslední třetiny naděje Kobry na vyrovnání výrazně zmenšil Albert Skalský a smrtící úder jim mohl právě Radek Tomas, který ale šancí zkompletovat hattrick pohrdl a trestné střílení po Nácovského podrážení v gól nepřetavil. Slavia si poslední minuty základní hrací doby hravě pohlídala a hladce dokráčela k vítězství 2:4. Tři body se tak z Braníku přesunuly o pár kilometrů na východ do Vršovic.



Ohlasy trenérů

Jiří Doležal (HC Kobra Praha): "Potom, co jsme dali vedoucí gól, jsme mohli pomýšlet na to, že budeme se Slavií nějakým způsobem hrát. Hráli jsme dobře v momentech, kdy jsme hráli do těla, neztráceli jsme tolik kotoučů. Slavia ale postupem času lépe bruslila, byla lepší na puku a to se projevilo hlavně v té druhé třetině, ve které jsme nadělali spoustu faulů a ztratili jsme hodně sil. Na hře se to projevilo, Slavia dala tři góly a otočila. Zasloužila si vyhrát, v individuálních činnostech byla lepší, než jsme byli my."

Ladislav Slížek (HC Slavia Praha): "Byl to první zápas sezóny. Kobra věděla, že nemá co ztratit, zatímco naše kluky trochu svazovala nervozita. Nicméně to bylo jednoznačně zasloužené vítězství, těch střel a šancí jsme měli strašně moc. Kdybychom už v první třetině proměnili všechny, které jsme měli, už by asi dále nebylo o co hrát. Všechna čest kluků, bylo to pro ně těžké."



partneři klubu