10.09.2021

Na závěr přípravy výhra 4:3 v prodloužení proti Řisutům

Martina Nová


Již podruhé v přípravě na novou sezónu zavítali na branický led hokejisté Řisut. Utkání bylo velmi vyrovnané a oba celky měly blízko k vítězství. V 56. minutě přiblížil k triumfu Kobru Bříška trefou na 3:2, nicméně hosté ještě srovnali. V prodloužení tak o výhře pražského týmu rozhodl Sebastian Janda.


přát., 10.09.2021 v 18:00

HC Kobra Praha

HC Řisuty

4:3pr.

(0:0, 2:2, 1:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 21. Janča (Zídek), 40. Bříška (Šťastný), 56. Bříška (Tondr), 62. Janda (Bříška) – 29. Patyk (Potěchin, Flachs), 34. Patyk (Keszi), 59. Formánek (Patyk, Matula). Vyloučení: 7:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2, 3:3, 4:3.

HC Kobra Praha: Sochůrek – Šteiner, Holý, Janda, Knesl, Pelant, Ženíšek – Šťastný, Tondr, Bříška (C), Zídek, Havrda, Petrák, Mucha, Kafka, Sovík, Janča.

HC Řisuty: Pánek – Řepka, Potěchin (C), Zich, Beneš, Malovický, Matula, Kučera J., Flachs – Tomek, Patyk (A), Keszi, Formánek (A), Janeček, Havlůj, Kučera M., Fortelka, Rendla, Čermák, Výrut, Pokorný.

Komentář k utkání

Do zápasu lépe vstoupil domácí celek, který měl jasnou převahu. Tu však v úvodní branku přetavit nedokázal a postupně se síly začaly vyrovnávat. Hlavní slovo měli brankáři, kteří drželi čisté konto. Sochůrek vytáhl lapačku v pokusu v úniku Michala Kučery, Pánek zase vychytal Janču. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Parádní úvod měla Kobra i v druhém dějství a nyní už s gólovou třešničkou na dortu. Byl to právě Jakub Janča, který jako první rozhýbal skóre na světelné tabuli. Nicméně Branické začaly na kolena srážet častá vyloučení. Trest Holého potrestal po pouhých osmi vteřinách Petr Patyk.

Řisuty povzbuzené gólem byly dále nebezpečnější. Potvrdil to opět Petr Patyk ve 34. minutě, když prostřelil Sochůrka po zmatku v předbrankovém prostoru. Pražané však povolali do hry Kamila Bříšku, který v úniku vstřelil gól do kabiny. Po siréně se ještě u Sochůrkovi klece strhla bitka mezi Kneslem a Benešem, oba pánové si vysloužili do třetí části tresty.

Závěrečná dvacetiminutovka započala hrou čtyři na čtyři a pokračovala oslabením Kobry. Hosté ale své šance nedokázali využít. Naopak další gól měl na hokejce Bříška, Pánek však jeho brejk zlikvidoval. Domácí mohli jít do vedení díky přesilovce, jenže síly se brzy vyrovnaly a hrálo se znovu čtyři na čtyři.

Nakonec se ale domácí fanoušci dočkali. Pořekadlo "nedáš, dostaneš" se uplatnilo i během tohoto duelu. Nejprve totiž zlikvidoval Sochůrek Janečkovu tutovku, poté opět v úniku zahrozil Kamil Bříška a propálil Pánka mezi betony. Jenže hrou bez brankáře Řisuty ještě hru zdramatizovaly. 61 vteřin před koncem vyrovnal Roman Formánek a šlo se do prodloužení.

V tom ale Kobra nezaváhala a připsala si zásluhou dělovky z voleje Sebastiana Jandy výhru 4:3. Před startem druhé ligy tak zakončili Braničtí přípravu na vítězné vlně.



Ohlasy trenérů

Jiří Doležal (HC Kobra Praha) :Utkání jsme měli zvládnout už v 60 minutách. V první třetině jsme měli spoustu příležitostí ale nedali jsme gól. Druhou třetinu přibrzdily naše zbytečné fauly, soupeř se dostal do hry a utkání tak najednou bylo otevřené až do konce. Nezvládli jsme závěr třetí třetiny, ale myslím, že tu branku v prodloužení a výhru jsme si zasloužili.

Jan Boháček (HC Řisuty): Byl to vyrovnaný zápas. Ze začátku měla převahu Kobra, ke konci jsme měli převahu my. Ale vyhráli, protože měli střelce. My jsme střelce neměli. Měli jsme dost šancí, ale neproměnili jsme je. Dvakrát nám dali gól z dorážky do prázdný, dvakrát nám dali gól z dálky.



partneři klubu