15.12.2021

Kobra vybojovala bod proti Řisutům

Martina Nová


Do Braníku v rámci 23. kola zavítaly Řisuty. Utkání nabídlo vyrovnanou a napínavou podívanou, kde se obě mužstva přetahovala o vedení. Blíže k výhře ve třetí třetině měli domácí, nicméně hubený náskok neudrželi a v prodloužení se štěstí přiklonilo na stranu hostů. Kobra padla 3:4 a bere jeden bod.


23. kolo, 15.12.2021 v 18:00

HC Kobra Praha

HC Řisuty

3:4pr.

(0:1, 2:0, 1:2 - 0:1)

Branky a nahrávky: 36. Šťastný (Šteiner, Ryzák), 40. Šťastný (Bříška), 53. Zídek (Šťastný, Petrov) – 20. Fortelka (Bláha, Patyk), 52. Rendla (Patyk, Řepka), 60. Patyk (Janeček), 64. Janeček (Patyk). Rozhodčí: Jaroš – Kučera, Schopf. Vyloučení: 5:2. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 47. Střely na branku:Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:4.

HC Kobra Praha: Sochůrek – Šteiner, Duda, Knesl, Ženíšek, Holý, Ryzák, Janda – Šťastný, Heldák, Hlinka, Tondr, Zídek, Čech, Hrubý, Bříška, Mucha, Havrda, Janča, Petrov.

HC Řisuty: Pánek – Matula, Houška, Řepka, Pika, Škutina, Malovický, Zich – Výrut, Janeček, Patyk, Fortelka, Bláha, Rendla.

Komentář k utkání

Hned ze začátku zápasu se blýskl gólovou šancí Šťastný, nicméně Pánek odrazil puk do ochranné sítě. Další minuty byly na nebezpečné akce skoupé, i když si oba celky zkusily přesilovou hru. Až v samotném závěru dějství se diváci dočkali gólu. Do vedení poslal Řisuty Michal Fortelka, který dorazil zblízka puk za Sochůrka.

Druhá třetina začala podobně jako ta první. Šťastný opět ohrozil hostujícího gólmana, zatím se však neprosadil. Domácí museli čelit dvěma oslabení, ale obě ubránili a po jejich skončení se mohli znovu zaměřit na útok. A byl to právě Tomáš Šťastný, který ve 36. minutě srovnal skóre. Zároveň se prosadil ještě jednou, pouhou sekundu před zazněním sirény. Ve vlastním oslabení se Tomáš Šťastný dostal před Pánka, za kterého protlačil puk, a připsal si tak 50. bod v sezoně.

Přesilovku na úvod třetí části domácí nezužitkovali a další změna skóre přišla až v posledních deseti minutách. Na 2:2 se povedlo srovnat Matyáši Rendlovi, nicméně za 68 vteřin šla Kobra znovu do vedení zásluhou Václava Zídka. Stvrdit vítězství mohl hattrickem Šťastný, ale napotřetí na Pánka nevyzrál. Naopak 42 vteřin před koncem utkání bylo skóre opět shodné, Petr Patyk prostřelil Sochůrka.

V prodloužení to dlouho vypadalo, že se z druhého bodu budou radovat domácí. Nejprve Havrda ztroskotal na čarujícím Pánkovi, pak se neprosadila ani souhra Bříšky a Tondra. Nakonec to byly Řisuty, které rozhodly o svém vítězství, konkrétně Petr Janeček. Pražané tak na domácím ledě padli 3:4.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): „Je evidentní, že si nesmíme dovolit s týmem, který hraje o každý bod, hrát takhle profesorsky. To se nám také vymstilo. V první třetině to bylo pořád 'nic se neděje, nic se neděje' a dostali jsme samozřejmě gól, protože se to Řisuty snažily jakkoliv urvat. Ve druhé třetině to bylo sice z naší strany lepší, nicméně když jsme ke konci vedli 3:2, dostali jsme gól z takové banální situace kdy udělá bek chybu a soupeř je schopný ve třech, ve čtyřech lítat do brány a nějakým způsobem to tam dorazit. To je nezodpovědnost a nesoustředěnost hráčů, kteří si myslí, že se to dá uhrát profesorským způsobem. Proti takovým týmům, co hrajou o každý bod, to nelze brát na půl plynu. Čekám, že podobně bude hrát v našem dalším utkání Písek. Svůj přístup k utkání musíme změnit.“

Jan Boháček (HC Řisuty): „Přijeli jsme sem v těžké situaci, máme velkou marodku a někteří další hráči jsou v práci. Dorazili jsme ve třinácti lidech, což je i na druhou ligu málo. Hráli jsme zezadu, kluci bojovali a vrátilo se nám trochu i štěstíčko. Ve druhé třetině jsme ten zápas málem ztratili, ale kluky to nezlomilo a bojovali dál. Zaslouženě si pro ty dva body došli.“



partneři klubu