22.12.2021

Kobra s Chebem dlouho prohrávala, nakonec veze všechny body

Aleš Skok


Hokejisté Kobry se s Chebem hodně nadřeli. Na jeho ledě dlouho prohrávali o dvě branky a vypadalo to, že domácí seberou všechny tři body. Díky trpělivému výkonu a produktivnímu Kamilu Bříškovi ale hosté skóre otočili a zvítězili 4:3.


25. kolo, 22.12.2021 v 18:00

HC Stadion Cheb

HC Kobra Praha

3:4

(0:0, 3:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 29. Prošek (Troška, Stejskal), 31. Berčík (Vasiljev), 37. Stejskal (Rozhon) – 32. Bříška (Heldák, Šteiner), 40. Šťastný, 47. Bříška (Ryzák, Heldák), 53. Ryzák (Bříška). Rozhodčí: Němec - Charvát, Baxa. Vyloučení: 9:6. Využití: 0:1. Diváci: 172. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:4.

HC Stadion Cheb: Kašpar – Kořán, Vápeník, Vasiljev, Strýček, Leština, Stejskal – Rozhon, Prošek, Bubanec, Holub, Berčík, Krutina, Troška, Vašíček, Trapl, Fečo, Votoupal.

HC Kobra Praha: Michajlov – Šteiner, Duda, Ryzák, Ženíšek, Holý, Janda, Knesl – Bříška, D. Novák, Hrubý, Havrda, Janča, Zídek, Heldák, T. Šťastný, Čech, Petrov, Petrák.

Komentář k utkání

První třetina zápasu mezi Chebem a Kobrou nabídla dvě vyloučení, ale branku žádnou. Pražané hráli jednu přesilovou hru, ale z branky se neradovali. A to v poslední minutě jel Jan Strýček dokonce trestné střílení, ale neuspěl.

Změna stavu tak přišla až ve druhé části. Domácí poslal do vedení Radek Prošek. A na jejich střídačce bylo ještě veseleji o necelé tři minuty později. Na 2:0 zvýšil Martin Berčík. Dvacet sekund na to se ale už hosté prosadili, když se trefil Kamil Bříška.

Jenže Stadion při hře čtyři na čtyři opět odskočil. Tentokrát skóroval Václav Stejskal. Při stejném počtu hráčů se ale radovali i Braničtí, když se v poslední minutě prostřední části prosadil Tomáš Šťastný. V poslední dvacetiminutovce se Kobra gólově dotáhla. Podruhé v zápase se trefil Kamil Bříška.

Týmu z hlavního města se dokonce podařilo skóre otočit. V přesilové hře se trefil Marek Ryzák. Hosté už vedení udrželi, zvítězili 4:3 a zůstávají na třetím místě tabulky.




partneři klubu