09.11.2019

Braničtí podruhé v řadě padli, nestačili na Písek

Barbora Wolfová


Kobra nezvládla druhé utkání v řadě a přišla o čelo tabulky. Na ledě Písku, který jako první obral Branické o body, sice hosté první skórovali, ovšem museli celou třetí třetinu dotahovat. Ani dva góly Kamila Bříšky k vyrovnání nestačily a tak odjíždí z jihu Čech bez bodu.


16. kolo, 09.11.2019 v 18:00

IHC Králové Písek

HC Kobra Praha

6:4

(0:0, 2:1, 4:3)

Branky a nahrávky: 33. Arnošt (Matějka, Bednařík), 38. Šaršok (Šuhaj), 47. Arnošt (Bednařík, Tintěra), 51. Tintěra (Matějka, Hanus), 57. Arnošt (Matějka), 60. Arnošt (Bednařík) – 27. Šteiner (Furch, Kohút), 49. Bříška (Kohút, Furch), 54. Bříška (Mrkvička, Furch), 57. Kohút (Furch, Bříška). Rozhodčí: Jaroš – Krátký, Horažďovský. Vyloučení: 6:6, navíc Furch (KOB) 10 min. OT. Využití: 1:1. Diváci: 120. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3, 5:3, 5:4, 6:4.

IHC Králové Písek: Kříž – Košař, Růžek, Suda, Houdek, Hanus (A), Šaršok (A), Turek – Strnad, Rod, Novák A., Arnošt, Tintěra, Petřík, Matějka, Karbulka, Bednařík (C), Volf, Šuhaj V., Krýner.

HC Kobra Praha: Sochůrek – Knesl, Valík, Šteiner (A), Šefl, Mrkvička – Novák D., Petrov, Šťastný, Hlinka, Kohút, Smejkal, Netolický, Bříška (A), Hrubý, Furch, Antončík (C).

Komentář k utkání

Utkání v Písku šlo pro pražský celek úplně jinak, než si představovali. První třetina byla z celého utkání gólově nejslabší, i přes to, že už ve čtvrté minutě balancoval kotouč na brankové čáře písecké branky. O tři minuty později překazil Sochůrek první skórování Písku a to z hole Bednaříka.

V druhé třetině ulehčil otevření skóre domácí Turek, který fauloval Antončíka. Této přesilové hry využili hosté a to střelou Dominika Šteinera z mezikruží. po dalších třech minutách musel písecký gólman zasahovat proti nebezpečným pokusům Kobry. Do konce druhé části však domácí zvládli otočit skóre na svoji stranu, a to díky gólům Daniela Arnošta a Jaroslava Šaršoka. Po čtyřiceti minutách bylo skóre 2:1.

Třetí dvacetiminutovka byla gólově nejbohatší. Zvýšení vedení domácích přišlo ve 46. minutě z hole prvního střelce - Daniela Arnošta. Zpět vrátil Kobře nejtěsnější rozdíl nejproduktivnější hráč ligy Kamil Bříška. Už po necelých třech minutách Píseckým vybojoval Roman Tintěra zpět dvojgólový náskok. Přestřelka však nebyla zdaleka u konce, protože v posledních deseti minutách zápasu padly ještě čtyři góly. V jednapadesáté minutě našel Mrkvička před bránou Kamila Bříšku, jenž poslal kotouč do brány Písku.

Čtyři minuty před koncem zápasu zkompletoval hattrick domácí Daniel Arnošt. Po 36 vteřinách opět dramatizovali hosté gólem Davida Kohúta, který jim vypomáhá pomocí střídavých startů ze Slavie. Možnost na vyrovnání však značně vzdálil Furch, který byl vyloučen na 2+10. Kobře už zbývalo jen 80 vteřin a tak poslali Sochůrka na střídačku. Tento risk k vyrovnání nepomohl a vteřinu před konečnou sirénou zvýšil na finálních 6:4 střelec čtyř branek - Daniel Arnošt.




partneři klubu