08.08.2019

První přípravné utkání a první výhra. Kobra zdemolovala kolínské Kozly

Vít Trubička


Tak tomu se říká vstup do přípravné fáze na novou sezónu. Pražané, vyzbrojeni celou řadou nových posil, si drželi od počátku utkání převahu nad svým středočeským soupeřem, jehož také dokázali vysoko porazit. Zejména díky vydařené druhé třetině tak na konci zápasu svítilo skóre 5:1 ve prospěch branických hráčů


přát., 08.08.2019 v 18:00

HC Kobra Praha

SC Kolín

5:1

(1:0, 4:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 11. Slanina (Drahorád), 22. Hrubý (Slanina), 26. Drahorád (Semrád), 37. Tondr (Plíhal), 39. Mucha (Hrubý, Drahorád) – 39. Kysela (Procházka). Rozhodčí: Čáp - Hnát, Horký. Vyloučení: 3:5. Bez využití. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 5:0, 5:1.

HC Kobra Praha: Sochůrek (Ondrík) – Mrkvička, Šteiner, Knesl, Semrád, Drahorád - Tondr, Bříška, Plíhal, Hrubý, Hlinka, Smejkal, Šeba, Slanina, Petrov, Mucha.

SC Kolín: Martínek O. (Sejpal) – Březina, Jelínek, Havelka, Krejsa, Nutil, Křeček – Procházka, Martínek R., Kysela, Netušil, Kozák, Němec, Beran, Pilný, Černý, Hladík.

Komentář k utkání

Již od počátku první třetiny byli aktivnější domácí hokejisté, kteří i díky rychlému vyloučení Kysely obývali prostor před brankou Kolína. Řadu velkých akcí ale gólman Martínek pochytal a hra se víceméně vyrovnala, či spíše si i Kolín vytvářel několik šancí. Asi největší měl Kolín v desáté minutě, kdy po faulu Semráda bylo nařízeno trestné střílení proti Sochůrkově brance. To ovšem Lukáš Beran neproměnil.

První gól tak byl k vidění krátce na to, v jedenácté minutě. Štěstí se usmálo na Michala Slaninu, který jako první trefil přesně kolínskou branku po jejím dlouhém ostřelování. Následně Kobra ve svém útočném tlaku pokračovala, ke gólové trefě však již nedošlo, a to ani na druhé straně, kdy se k několika akcím dostali také hosté. Do druhé periody tak Kobra vstupovala s mírným vedením 1:0.

Druhá třetina už dostala daleko více do hry domácí hokejisty. Ti neváhali ani nejmenší okamžik a již na jejím počátku se ujali vedení po přesné trefě Matyáše Hrubého, který využil dlouhodobý tlak Kobry na kolínskou branku. Kobra pak pokračovala ve svém útočném snažení i nadále, ovšem na další trefu si musela počkat až do 26. minuty, kdy Martínka přesně překonal Karel Drahorád.

V dalším průběhu se do několika šancí dostali i Kozlové, kteří ovšem málokdy pokořili obranu Kobry a dostali se k zakončení. Naproti tomu domácí tým zůstal střelecky aktivní i nadále. Produktivně se projevil až v jejím závěru, kdy se při svém kobřím debutu prosadil Lukáš Tondr. Pátou branku pak přidal v rychlém časovém sledu Richard Mucha. I Kolínští se ale záhy vzchopili k první gólové trefě utkání. Nerozehranosti po vhazování využil Jiří Kysela, který snížil na konečných 5:1 pro Kobru po konci druhé periody.

Ve třetí třetině byli o něco málo aktivnější kolínští hokejisté, kteří si vytvořili velkou spoustu střeleckých pokusů na Sochůrkovu branku, nejblíže vstřelení gólu byli v 48. minutě, kdy už sudí zprvu viděli kotouč v brance. Nakonec ale gól odvolali. Žádná další příležitost již ale ani na jedné, ani na druhé straně gólová nebyla a domácí Kobra si tak zaslouženě připsala vítězství 5:1 v prvním přípravném utkání.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): Na úvod přípravy jsme nepostavili všechny hráče, které máme v tréninku. Potřebujeme totiž zejména vyzkoušet mladé. Kromě první lajny, která již byla kompletní, se musí zkoušet i další hráči. Vždy ale musí kostra týmu alespoň z poloviny zůstat stejná. Zápas v přípravě je pro nás dobrý, neboť zejména u mladých hráčů se ukáže, jak se kdo chová. Mladí nastoupili ve formaci se Slaninou, který hrál centra a měli bilanci + 4, takže byli velmi úspěšní. Druhá formace ale bude proměnlivá, protočí se v ní několik hráčů, kteří ještě přijdou na trénink. V neděli tak nastoupíme opět v jiné sestavě.

Petr Martínek (SC Kolín): Bylo to první přátelské utkání, do něhož Kobra nastoupila se všemi posilami. Já naopak dal příležitost mladším hráčům. Výsledek tak hovoří jednoznačně. Myslím si, že v první a ve třetí třetině jsme jakžtakž drželi krok, ve druhé jsme jasně propadli. Kobra v ní dominovala, zaslouženě nám dala góly a zaslouženě zvítězila. Já potřeboval v ostrém zápase vidět plno mladých kluků, byť to zrovna vyšlo na favorita soutěže. Ale nemůžu říct, že jsem zklamaný. Sice jsme udělali strašně moc chyb, které Kobra trestala a vytvářela si z nich šance. Nedá se ale nic dělat, kluci viděli od soupeře, jak vypadá vrcholový hokej a v čem mají zapracovat, aby se dostali nejen do kolínského kádru, ale celkově byli v hokeji úspěšní.



partneři klubu