25.09.2020

Junioři zdemolovali Ústí a berou první venkovní body!

Vít Trubička


Vydařené utkání se povedlo branickým juniorům proti ústeckému Slovanu. Sice soupeř vstoupil do zápasu o něco málo lépe, skolily ho dva góly v úvodní třetině, po kterým už Kobra dokázala kontrolovat hru. Braničtí si následně dokráčeli ke krásné výhře 8:4 a k prvním třem bodům z venkovních kluziští.


3. kolo, 25.09.2020 v 18:45

HC Slovan Ústí nad Labem

HC Kobra Praha

4:8

(0:2, 3:5, 1:1)

Branky a nahrávky: 28. Čermák T. (Tůma), 38. Čermák T. (Tůma), 39. Čermák T. (Macel, Tůma), 49. Čermák T. (Koval) - 14. Nápravník (Ženíšek), 20. Ribarovski (Bucek, Bauer), 22. Míšek (Ksandr, Stejskal O.), 30. Boroděnko (Stejskal O., Bauer), 36. Ksandr (Nápravník, Bucek), 38. Šesták (Bauer), 40. Výrut (Ribarovski), 53. Nápravník. Rozhodčí: Vyštejn - Sýkora, Povová. Vyloučení: 3:8. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 46. Střely na branku: 24:23. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:6, 3:6, 3:7, 4:7, 4:8.

HC Slovan Ústí nad Labem: Kmoch (36. – 40. Müller) – Tomšík, Chlapec, Šešina (C), Polata – Čermák J., Tůma, Hampl, Macel, Macek, Čermák T. (A), Matloch, Prchal, Kušej, Koval, Průša.

HC Kobra Praha: Dusil – Šesták, Bucek, Jiráček, Stejskal O., Ženíšek (A), Stejskal J. – Černý, Výrut, Rejna, Borodenko, Míšek, Novák, Nápravník, Svoboda, Bauer, Ribarovski, Ksandr (C), Procházka.

Komentář k utkání

V úvodu první třetiny byli daleko lepší hráči Ústí nad Labem. Gólman Kobry Dusil hned zkraje čelil řadě útočných příležitostí, byť málokterá z nich by mu činila celkem značný problém. Velkou výhodu měli Ústečtí v osmé minutě, kdy hráli více jak 90 vteřin přesilovku pět na tři. Ani tu ovšem nedokázali využít a pak přišla první branka Kobry. Hostům se dařilo stále více a více se přibližovat k brance, načež našel Ondřej Nápravník skulinu u levé tyče Kmochovy klece a do ní kotouč uklidil.

Pak se karta obrátila a více ze hry měla Kobra. Ústečtí se sice dostávali do šancí, volnou branku netrefil Jáchym Čermák, následně Jan Tůma nastřelil Dusilovy betony, gól ale padl opět na druhé straně. Osudné se Ústí stalo vyloučení Tůmy, kterého předčasně vrátil na led důraznou střelou od mantinelu Dejan Ribarovski a krátce před koncem třetiny tak zajistil vedení svého týmu 2:0.

Do druhé periody vstoupili lépe Braničtí, kteří se ihned uvedli gólem z hole Robina Míška. Pak ovšem byl aktivnější domácí tým. Svou snahu posléze korunoval dorážkou Tůmovy střely Tomáš Čermák. Kobra ovšem rychle odpověděla, když do odkrytého prostoru Kmochovy branky zavěsil Volodymyr Boroděnko.

Pak se ovšem strhl vyrovnaný boj, který se změnil v masivní přestřelku v posledních pěti minutách. Jako první se trefil branický Jan Ksandr, který vyhnal Kmocha ven z branky a jeho místo zaujmul Matěj Müller. Toho celkem rychle pokřtil svou přesnou trefou Ondřej Šesták. Hned po vhazování ale zareagoval Tomáš Čermák. A vzápětí to byl opět Tomáš Čermák, který výstavní trefou zpoza kruhu využil přesilovku a kompletoval svůj hattrick.

Přesto ani to nebyl poslední gól druhé třetiny. O ten se necelou minutu před koncem postaral Jan Výrut. Ústečtí tak do další třetiny vstupovali se čtyřbrankovou ztrátou na svého soupeře.

Třetí třetina už byla o poznání poklidnější. Do branky Slovanu se vrátil Petr Kmoch a Ústí se již od počátku chopilo částečné herní převahy. K tomu jim pomohla i častá vyloučení branického týmu. Dlouho ovšem Slovan otálel s důraznější střelou, až do 49. minuty, kdy se již počtvrté prosadil Tomáš Čermák. Na obrazu hry se ale stále nic nezměnilo, a to ani ve chvíli, kdy se Ondřeji Nápravníkovi povedlo opět navýšit vedení Kobry a pojistit si tak konečný stav 8:4 pro svůj tým.

Slovan tak hned v prvním utkání na domácím ledě musel skousnout porážku. Naopak Kobra si došla pro první venkovní výhru v této sezoně.



Ohlasy trenérů

Miloš Abt (Hokej Ústí nad Labem s.r.o.): Utkání se nám nepovedlo. Hráli jsme špatně z obrany a inkasovali zbytečné branky. To rozhodlo o výsledku. Naše mužstvo k tomu přistoupilo trochu bázlivě, soupeř do toho dal větší úsilí a šel si za vítězstvím. Věříme, že si z toho kluci vezmou ponaučení a v příštím utkání se naše hra zvedne a hráči budou hrát, co po nich chceme.

Miloš Pecka (HC Kobra Praha): Byli jsme střelecky potentní, i když jsme za stavu 6:1 vytvořili zbytečné chyby. Místo toho, abychom zápas v klidu dohráli. Naštěstí se nám vždycky povedlo odskočit. Soupeř měl také spoustu šancí, my jsme jich ale více využili.



partneři klubu