17.09.2020

Vyrovnaná bitva s Brodem dorostu první body nepřinesla

Vojtěch Martinek


Ve čtvrtek odpoledne odstartoval nový ročník dorostenecké extraligy, v jejímž prvním kole Kobra na svém ledě přivítala Havlíčkův Brod. Svěřenci Milana Vrzala v utkání předvedli bojovný výkon a dlouho výběru z Vysočiny šlapali na paty, nakonec si ale po těsné porážce 2:3 na své konto první body nepřipsali. První dvě trefy Branických v novém ročníku vstřelili Max Šrámek a Patrik Bauer.


1. kolo, 17.09.2020 v 16:00

HC Kobra Praha

BK Havlíčkův Brod

2:3

(0:1, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 26. Šrámek (Bauer, Kalajev), 51. Bauer (Halfar) – 5. Janko (Hrdlička), 31. Prášek (Janko, Hrdlička), 48. Hrdlička (Krejčí). Rozhodčí: Zeliska – Horažďovský, Karda. Vyloučení: 1:4, navíc Matýs (HBR) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 25. Střely na branku: 25:31. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3.

HC Kobra Praha: Iliev – Novák, Frydrich (C), Šeba, Kalajev, Chytil, Seidler – Šrámek, Kovář, Halfar (A), Bauer (A), Judiak, Příhoda, Uhlík, Lederer, Čečetka.

BK Havlíčkův Brod: Bělohlávek – Chymo, Marek, Bezpalec, Doskočil, Kuchta (C), Doležal, Vaněček – Netolický, Matýs, Zoubek, Teplý, Janko, Prchal, Krejčí (A), Bačkovský, Machovský, Hrdlička, Prášek (A).

Komentář k utkání

Vstup domácího celku do prvního střetnutí nové sezóny byl možná až trestuhodně ospalý. Kobře se nedařilo na delší dobu oddělit soupeře od kotouče a prim tak na ledě hrál Havlíčkův Brod, který svou aktivitou přinutil soupeře k faulu už třicet sekund po úvodním buly. Přesilovku sice v branku nepřetavil, moc dlouho ho to ale nakonec mrzet muselo – v polovině páté minuty se totiž do útoku podél mantinelu protlačil Hrdlička, který krátkou přihrávkou našel před brankou nikým nehlídaného Michala Janka, a ten bulharského strážce klece překonal lehkým zakončením.

Hra se ovšem postupně začala vyrovnávat a ke konci periody již byla k vidění svižná a atraktivní podívaná s nemálo šancemi na obou koncích ledové plochy. Tu největší sice měli hosté, a to když si soupeřova defenzíva opět nepohlídala Hrdličku s Jankem, nicméně ani Braničtí nezůstávali o moc pozadu. Ani jeden brankář ale do sirény už nepovolil, a do přestávky se tak šlo za stavu 0:1.

Úvod druhé třetiny se nesl ve znamení nedisciplinovanosti bruslařů, kteří hned z kraje dějství museli bránit tři oslabení, a chvilku dokonce byli na ledě jen ve třech. První dva hráči se vrátili na led po dvou minutách, třetí přesilovku už ale Kobra využila. Z bezprostřední blízkosti brankoviště puk za bezmocného Bělohlávka protlačil Max Šrámek, a vyrovnal tak skóre na 1:1.

Netrvalo ale dlouho a misky pomyslných vah se opět překlopily na stranu hostů. Nebezpečné přečíslení Havlíčkova Brodu v polovině dějství sice Iliev zneškodnil, jen pár chvil na to už ale takové štěstí neměl. Střelec první branky Michal Janko našel zpoza klece na kruhu připraveného Jaroslava Práška, jenž následně prostřelil vše, co mu stálo v cestě – 1:2.

Vyrovnaná podívaná ve druhé půlce prostřední pasáže další gól nepřinesla, na ten si skromné publikum v mrazivé branické hale muselo počkat až do třetiny závěrečné. V čase 47:17 pak náskok hostů rozšířil Petr Hrdlička, a s nadějemi Kobry na bodový zisk to tak začínalo vypadat bledě.

Jiskra naděje se pak ovšem přeci jen objevila. Necelých deset minut před koncem se prosadil loňský lídr kanadského bodování dorostu Patrik Bauer, a v Braníku se tak schylovalo k pěkně dramatickému závěru základní hrací doby. Domácí se snažili na trefu navázat a vyvinout na Bělohlávkovu svatyni větší nápor, obrana soupeře je ale k žádné pořádné šanci nepustila. Celek z Vysočiny si těsný náskok nakonec pohlídal až do sirény, a odvezl si tedy z Prahy první body.




partneři klubu