03.11.2021

Braničtí nestačili na Klatovy, stále jsou ale na třetím místě

Vojtěch Martinek


Ve středu večer na led mrazivé branické haly zavítali hráči Klatov, proti kterým si chtěla Kobra spravit chuť po sobotním neúspěchu s Příbramí. Na konci první části díky trefám Daniila Petrova a Dominika Šteinera vedla 2:0, do konce utkání pak ale Polívku už nepřekonala a hostům se podařilo otočit skóre v jejich prospěch. Tři body tak tentokrát putovaly na západ Čech.


13. kolo, 03.11.2021 v 18:00

HC Kobra Praha

SHC Klatovy

2:4

(2:1, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 15. Petrov (Hrubý), 16. Šteiner (Bříška) – 19. Eret (Procházka, Houdek), 28. Procházka (Eret), 33. Procházka (Kolda), 60. Eret (Procházka, Uhlík). Rozhodčí: Zeliska – Hradil, Maňák. Vyloučení: 6:1, navíc Kolář (KLT) 5+OK. Využití: Bez využití Diváci: 57. Průběh utkání: 2:0, 2:4

HC Kobra Praha: Sochůrek – Šteiner, Ženíšek, Knesl, Pelant, Holý, Ryzák, Duda, Janda – Novák, Bříška, Havrda, Zídek, Petrov, Šťastný, Hrubý, Hlinka, Petrák, Janča, Ksandr.

SHC Klatovy: Polívka – Houdek, Sysel, Vajner, Houfek, Kovářík, Walter – Kaiser, Kolář, D. Roubal, Procházka, Michel, Eret, Uhlík, Kuchárik, J. Roubal, Kolda, Tulačka.

Komentář k utkání

Kobra do utkání vstoupila dobře a nad soupeřem z Klatov si v úvodní třetině držela převahu. Aktivita ovšem dlouho nenesla ovoce, a tak se branický zimák poprvé zaradoval až v patnácté minutě po dorážce Daniila Petrova. Na něj pak rychle střelou pod vyrážečku navázal Dominik Šteiner a rázem to bylo o dvě branky, hosté však ještě před koncem periody zvládli snížit zásahem Petra Ereta. Po první části tak platil stav 2:1.

Pražané měli šanci svůj náskok navýšit při pětiminutové přesilovce po vykázání Koláře, jenže dlouhou početní výhodu nakonec v gól nepřetavili. Těsně po vysvobození Kuchárika, který trest odpykával za svého spoluhráče, tak Klatovy srovnaly díky Jakubu Procházkovi. Stejný hráč se jen o chvíli později prosadil podruhé, a Západočeši tak šli do poslední třetiny s jednobrankovým vedením.

Třetí dějství nabídlo tuhou bitvu, ve které nejvíc zářili gólmani obou celků. Sochůrek ani Polívka za celých dvacet minut neinkasovali, a jediný zásah části padl do prázdné svatyně. Střeleckou listinu uzavřel Petr Eret, a Klatovští si tak domů po výsledku 4:2 odvezli všechny body.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): "Vedení 2:0 ze začátku utkání se nám bohužel nepovedlo udržet. Obě dvě vyrovnávací branky padly po našich chybách v poli. Lukáš Sochůrek dnes odchytal dobré utkání. Hokejisté z Klatov, plní sebevědomí po pěti výhrách v řadě, se nebáli v závěru zápasu zariskovat, což se jim nakonec vyplatilo v podobě třetí vstřelené branky. Do příštích zápasů se musíme vyvarovat zbytečným faulům."

Ivan Vlček (SHC Klatovy): "Po nepovedeném vstupu do utkání, kdy jsme dvakrát inkasovali, se nám povedlo do zápasu vrátit. Zlomovým momentem bylo pětiminutové oslabení, které se nám povedlo ubránit. Po třetí vstřelené brance jsme po zbytek zápasu byli lepším celkem."



partneři klubu