01.12.2021

Kobra měla v Klatovech špatný start, nakonec odváží všechny body

Aleš Skok


Pražská Kobra i nadále pokračuje v kvalitních výkonech a na ledě Klatov si připsala už čtvrté vítězství v řadě. Úvod sice vyšel lépe domácím, kteří rychle vedli 2:0, ale Braničtí skóre otočili a nakonec urvali důležitou výhru v poměru 6:4.


20. kolo, 01.12.2021 v 18:00

SHC Klatovy

HC Kobra Praha

4:6

(2:2, 1:1, 1:3)

Branky a nahrávky: 5. Marcel (Přikryl, Vajner), 9. Brtník (Přikryl), 34. Eret (Houdek, Roubal), 52. Eret (Přikryl) – 14. Heldák (Bříška), 15. Šteiner (Bříška, Ryzák), 31. Tondr (Heldák), 52. Ryzák (Bříška), 53. Zídek (Tondr, Heldák), 59. Tondr. Rozhodčí: Květoň - Rubáš, Kubíček. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:2. Diváci: 106. Průběh utkání: 2:0, 2:3, 3:3, 3:4, 4:4, 4:6.

SHC Klatovy: Polívka (24. – 26. Pitel) – Kovářík, Sklenička, Vajner, J. Brtník, Houdek, Walter – D. Roubal (C), Kolář, Tulačka (A), Eret, Uhlík (A), Přikryl, J. Roubal, Morawetz, Kaiser, Marcel.

HC Kobra Praha: Michajlov – Šteiner (A), Knesl, Pelant, Holý, Ryzák, Janda – Heldák, Bříška (C), Petrov, Janča, Mucha, L. Tondr, D. Novák, Zídek, Petrák, Hlinka.

Komentář k utkání

Vstup do utkání měl daleko lepší domácí výběr, který už v deváté minutě vedl 2:0. Nejprve přesilovou hru využil Marcel Marcel a poté skóroval Jan Brtník. Jenže Kobra dokázala srovnat krok ještě v první dvacetiminutovce. Dvojnásobnou početní výhodu využil Denis Heldák a v následné klasické výhodě jednoho muže v poli zaúřadoval Dominik Šteiner.

V polovině zápasu se opět měnilo skóre a pražský celek dokázal otočit stav. Na 3:2 dal po přihrávce Heldáka Lukáš Tondr. Netrvalo to ale příliš dlouho a západočeský celek vyrovnal na 3:3 po brance Petra Ereta.

Rozhodovala tak až závěrečná perioda. Do té vstoupil lépe tým pod vedením Miloslava Šeby. Jeho tým v 52. minutě poslal zpět do vedení Marek Ryzák. Nicméně domácí opět srovnali o 49 sekund později. Autorem gólu byl podruhé v utkání Petr Eret. To bylo ale ze strany Klatov vše. O poslední dva zásahy se postaral tým z Braníku. Tu vítěznou vsítil o další 44 sekund déle Václav Zídek. Definitivní razítko na vítězství Kobry dal minutu a půl před koncem svým druhým zásahem Lukáš Tondr.

Pražané tak uspěli po výsledku 6:4, vezou do Prahy tři body a v tabulce jim patří druhé místo za suverénním Táborem. Nicméně třetí Příbram má stejný počet 41 bodů.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): "Klatovům jsme měli co vracet. Doma jsme tehdy začali dobře, ale Klatovy nakonec vyhrály. Pořád s nimi bojujeme o top čtyřku. Teď nám nevyšel začátek a prvních pět minut to vypadalo, jako bychom nebyli na place. Bylo to špatné. Pak jsme to zlepšili a dostali jsme se z toho. I když Klatovy následně srovnaly. Bylo to hodně vyrovnané utkání, ale v proměňování šancí jsme byli šťastnější. Nedá se říct, že bychom to měli úplně pod kontrolou, ale v koncovce jsme byli lepší a to rozhodlo. Je pravda, že nás ve třetí třetině podržel gólman a dotáhli jsme to do vítězného konce. Jsou to pro nás důležité body. Hlavně v boji o čtyřku a také v tom, že jsme neztratili kontakt s Příbramí, se kterou máme stejný počet bodů. Teď nás čeká domácí zápas s Havlíčkovým Brodem, ve kterém bychom rádi bodovali."



partneři klubu