04.12.2021

Obrat v poslední minutě! Kobra díky tomu bere tři body

Vít Trubička


Výhra za pět minut dvanáct! Kobra dlouhou dobu s Havlíčkovým Brodem prohrávala. Obrat vyšel až v poslední možnou chvíli, a to 41 vteřin před koncem, kdy zajistil vítězství pro branický celek Marek Ryzák. Kobra tak doma udržela důležité tři body.


21. kolo, 04.12.2021 v 18:00

HC Kobra Praha

BK Havlíčkův Brod

3:2

(1:0, 0:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 8. Mucha (Petrák, Zídek), 54. Hlinka (Janda, Novák), 60. Ryzák (Hlinka, Šteiner) – 20. Holenda (Bulín, Klodner), 32. Bulín (Čejka, Mlynář). Rozhodčí: Bernat - Juránek, Štěpánek. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 74. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2.

HC Kobra Praha: Sochůrek – Šteiner (A), Ženíšek, Knesl, Pelant, Holý, Ryzák, Janda – Zídek, Šťastný, Tondr, Janča, Mucha, Heldák, Novák, Bříška (C), Petrák, Hlinka.

BK Havlíčkův Brod: Chaloupek – Klodner, Nepokoj, Dudycha, Benák, Kliment (A), Čermák – Holenda, Mlynář, Tecl, Čejka, Bulín, Voříšek, Kalač, Ludvík, Kuchta (C), Semirád, Ludvík (A), Košťál.

Komentář k utkání

Do samotného zápasu vstoupili Braničtí o něco aktivněji než jejich soupeř z Vysočiny. Dlouho ale nemohli najít recept na Ondřeje Chaloupka. Blízko šanci byli Lukáš Tondr s Dominikem Šteinerem. Prosadil se ale dokázal v osmé minutě Richard Mucha, který se protáhl k brankovišti a našel volnou skulinu mezi gólmanem a konstrukcí jeho branky.

Obdržený gól ale hosty vybudil k několika úvodním akcím proti Sochůrkově svatyni. Na gólmana Kobry ovšem návštěva z Havlíčkova Brodu vyzrát nedokázala a vzápětí musela jít hájit prostor před Chaloupkem. Kobra ještě měla v poslední dvouminutovce výhodu přesilové hry, která jim ale příliš nevyšla, neboť z ní ještě inkasovali gól. V přečíslení tří na nikoho si vyčíhal na Sochůrka Vojtěch Holenda a bylo srovnáno.

Úvod druhé třetiny přinesl vyrovnanou hru s oboustranným množstvím střeleckých příležitostí. Největší z nich měl Dominik Šteiner, který se vyřítil po pravé straně proti Chaloupkovi, trefil ho ale přesně do těla. Vzápětí to zkusil znovu, ani napodruhé ale na havlíčkobrodského gólmana nevyzrál.

V polovině se ale herních otěží chopili bruslaři, kteří se také díky tomu dostali do vedení. Nahození Jakuba Čejky od modré ještě Sochůrek vyrazil, už si ale nepohlídal dorážku Jana Bulína, který tak využil volného prostoru u levé tyče jeho branky. Další šanci měl Martin Nepokoj. Ten poslal na Sochůrka bekhendovou ránu z mezikruží, tentokrát byl ale gólman Kobry úspěšnější.

Závěr třetiny patřil spíše domácímu týmu, který se usilovně snažil o vyrovnání. K tomu už ale nedošlo, po druhé části utkání odjížděl z ledu radostnější Havlíčkův Brod, neboť vstupoval do závěrečné fáze zápasu s jednobrankovým náskokem.

Třetí periodu zahajovala Kobra v přesilovce, kterou měla bez devíti vteřin ještě celé dvě minuty. Nějakou chvíli sice Branickým trvalo, než se usadili v útočném pásmu, pak ale nastaly krušné chvilky pro Ondřeje Chaloupka. Ten ovšem ve své svatyni doslova čaroval a držel vedení svého týmu.

Po vyrovnání početních sil se ale i Havlíčkův Brod dostal k několika šancím. Přetahovaná z jedné strany na druhou ale ke gólové trefě nevedla. Braničtí se mohli dostat do vyložené akce ve vlastním oslabení. Gólman Brodu Chaloupek si vyjel pro puk až příliš dopředu, kde o něj svedl souboj s Tomášem Šťastným. K jeho velkému štěstí ho ale udržel na holích svého týmu.

Branickým se ale povedlo po velké chybě soupeře využít přesilovku a vrátit se zpět do hry. Zcela volný prostor brankoviště vytrestal svým doklepnutím Filip Hlinka, jemuž se povedlo v čase 53:27 vyrovnat. Ke konci utkání se roztrhl pytel s vyloučeními, s čímž došlo i ke zvýšení aktivity. Enormní šanci měl Tomáš Šťastný, nakonec ale jen trefil beton ležícího gólmana Chaloupka.

Kobře ale přeci jen v poslední minutě vyšel obrat a opět se dostala do vedení! Po dlouhé kombinaci poslal kotouč za Chaloupkova záda Marek Ryzák, čímž definitivně zajistil vítězství pro domácí tým.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): „Dostali jsme se zkraje do vedení 1:0, pak jsme ale začali hrát příliš profesorsky a zákonitě přišel trest v podobě vyrovnávajícího gólu soupeře. Přestože jsme se snažili, ve druhé třetině se dařilo více soupeři, který hrál dobře z obrany a snažil se nahazovat kotouče dopředu ze středního pásma, z toho pak chodit do brejků. Bohužel jsme ale dostali gól na 2:1. Do třetí třetiny jsme šli s tím, že si půjdeme alespoň pro bod. Hra se moc neuklidnila, soupeř hrál stále stejně a bylo nebezpečí, že někdo ujede. Což se stalo při přesilovkách. Naším problémem je, že máme zbytečně moc vyloučených. Ve třetí třetině si dokážeme vytvořit tlak, pak ale přijdou tři oslabení. To musíme zlepšit. Nicméně srovnali jsme a připravovali se na prodloužení. Padl nám tam ale trochu šťastný gól od Marka Ryzáka. Tři body jsou ale hrozně důležité, byť na Tábor to stačit nebude. Teď se nehraje ve středu, musíme se tedy třemi tréninky připravit právě na Tábor, protože to je výzva. Vždy se jednalo o kvalitní zápasy, navíc přišlo hodně lidí.“

Michal Konečný (BK Havlíčkův Brod): „Jsem ještě teď v šoku. Vůbec jsme neodehráli špatný zápas. Musím se ale vrátit k našim přesilovkám. Každý se to bojí vzít na sebe a to rozhodlo. Klíčovým momentem zápasu podle mě bylo, když jsme dali v oslabení gól na 2:1, pak soupeř z náhodné šance vyrovnal na 2:2. Všechno to směřovalo k prodloužení, načež přišla střela od modré a bylo to 3:2. Kobra je dobrý soupeř, nicméně v tomhle utkání jsme jednoznačně přišli o dva body.“



partneři klubu