29.12.2021

Poslední zápas roku Kobře vyšel, v tabulce je druhá!

Šimon Sýkora


Do souboje s náročným soupeřem nevstoupila Kobra nejlépe a rychle prohrávala 0:1. Ukázala však svou sílu a díky silné druhé třetině, ve které čtyřikrát využila přesilovku, dokázala otočit. Poslední zápas roku 2021 tak vyhrála a zakončila rok na druhé příčce druholigové tabulky.


26. kolo, 29.12.2021 v 18:00

HC Kobra Praha

HC Baník Příbram

5:2

(1:1, 4:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 12. Bříška (Šťastný, Šteiner), 24. Duda (Novák, Janda), 27. Tondr (Šťastný, Novák), 28. Duda (Bříška, Šťastný), 37. Tondr (Šťastný, Ženíšek) – 7. Bečvář (Gengel, Rohlík), 47. Rohlík (Tlačil, Jelínek). Rozhodčí: Šperl - Schof, Tuháček. Vyloučení: 7:8. Využití: 4:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 139. Střely na branku: 25:33. Průběh utkání: 0:1, 5:1, 5:2.

HC Kobra Praha: Sochůrek - Šteiner (A), Duda, Knesl, Ženíšek, Holý, Ryzák, Svach, Janda - Tondr, Zídek, Šťastný, Čech, Petrov, Bříška (C), Novák, Havrda, Petrák, Janča, Ksandr

HC Baník Příbram: Šorf - Malý, Vinš, Hlaváček, Havlín, Jelínek, Zdeněk, Saňa - Rohlík (A), Bečvář, Kolouch, Tlačil, Josefus (C), Pinkas, Káník, Panna (A), Furch, Gengel

Komentář k utkání

Utkání začalo přesilovkou Kobry, příležitost ale domácí nedokázali využít. Následně po vyloučení Zídka měli stejnou možnost i hosté, taktéž neúspěšně. Po Zídkově návratu si ale Baník ještě držel tlak a zprostředkovat ho dokázal Jan Bečvář - 0:1. O necelých šest minut později po skrumáži před Šorfem dorážel úspěšně Kamil Bříška a opět se tak hrálo vyrovnaně – 1:1. I když měla Příbram další přesilovku, ani tentokrát jí využít nedokázala.

První velikou šanci ve druhé části měl Tondr, který pálil v přesilovce z voleje, ale Šorf stihl pohotově natáhnout vyrážečku. Přesto se branickým podařilo dostat během početní převahy do vedení. Od modré se napřáhl Tomáš Duda a propálil vše před sebou do protějšího růžku branky hostí – 2:1. Následovala další přesilovka, tentokrát čtyři na tři. Lukáš Tondr si najel z pravého kruhu na středovou osu hřiště. Byl však podražen a při signalizované výhodě ještě v pádu stihl usměrnit kotouč k tyči do protipohybu klece Baníku – 3:1. Domácím tak začala nová přesilovka. Při stavu 5 na 4 se opět nápřahem od modré prosadil Tomáš Duda i přes hradbu těl před sebou – 4:1.

Po čtvrtém gólu Kobry si drželi tlak hráči Příbrami. Velikou šanci měl Tlačil, jeho ránu bez přípravy zvládl Sochůrek zpracovat. Na svou nedisciplinovanost doplatili hosté i počtvrté. Malý byl na trestné lavici za nesportovní chování. Lukáš Tondr držel puk v rohu hřiště, nahodil před branku a zbloudilým odrazem se kotouč dostal za Šorfovy betony – 5:1.

Ve třetí třetině útočila hlavně Příbram, domácí se ale úspěšně bránili. Branickou obranu dokázal překonat až Miroslav Rohlík v oslabení. V polovině závěrečné periody byl vyloučen Bříška za vysokou hůl na čtyři minuty. Baník strávil většinu tohoto času v útočném pásmu, ale kobří obrana puk nepropustila. Šest minut před koncem utkání se dostal do úniku právě Bříška, s jeho prudkou střelu z úhlu neměl ale Šorf problém. Velikou šanci měl Šťastný, který byl při úniku faulovaný a mohl tak jet trestné střílení. Jeho stahovačku ale příbramský gólman vyrazil bez větších problémů.

Ve zbytku utkání byly vidět vyostřené emoce, ale branka již nepadla. Přímý souboj o druhé místo tak lépe zvládla domácí Kobra a zvítězila vysoko 5:2. Hráči utkání byli vyhlášení Tomáš Šťastný a Ladislav Gengel.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba, (HC Kobra Praha): "Vycházeli jsme pro dnešek z toho, že jsme u nich vyhráli 3:0. Herně na ně máme, je jen otázkou, jestli dokážeme být dostatečně disciplinovaní. To se bohužel nepodařilo. Byli jsme tolikrát vyloučeni, že to rozbilo hru, nicméně jsme Příbram porazili v přesilových hrách. Naopak jsme jim nedali žádnou šanci, mančaft je chtěl hodně porazit, a to se povedlo. Před koncem roku je to určitě dobrá zpráva, je třeba klukům za to poděkovat a doufat, že to v novém roce půjde takhle dál. Dobře se povedl zápas Lukáši Sochůrkovi."

Miroslav Hájek (HC Příbram): “Prohráli jsme. Kobra dokázala využít přesilových her. Ukázala nám, jak se to hraje, zatímco my jsme naše početní výhody zužitkovat nedokázali. Dneska jsme jednoduše tahali za kratší konec.”



partneři klubu