10.01.2022

Výhra v poslední možnou chvíli! Kobra bere proti Táboru dva body

Vít Trubička


Povedlo se! Pondělní dohrávka přinesla velmi dramatické utkání, přesto Kobra dokázala porazit lídra tabulky z Tábora a udržet doma velmi cenné dva body. Jihočechům se sice neustále dařilo dotahovat, naproti tomu branický tým neustále strhával vedení na svou stranu, což se definitivně zadařilo i v prodloužení!


29. kolo, 10.01.2022 v 18:00

HC Kobra Praha

HC Tábor

4:3pr.

(1:1, 0:0, 2:2 - 1:0)

Branky a nahrávky: 5. Tondr (Šťastný, Ženíšek), 42. Novák (Svach), 58. Petrov (Heldák), 65. Šťastný (Tondr, Šteiner) – 9. Černý (Šulek), 53. Zíb (Endál, Hasman), 59. Endál (Černý, Šulek). Rozhodčí: Zavřel - Kettner, Hlinka. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 137. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3.

HC Kobra Praha: Michajlov – Šteiner (A), Svach, Ženíšek, Knesl, Zmeškal, Janda – Čech, Bříška (C), Havrda, Heldák, Novák, Zídek, Petrák, Šťastný, Janča, Ksandr, Tondr, Petrov.

HC Tábor: Kolář – Havelka, Pařízek, Zíb, Černý (A), Radoš, Kříž, Hubata – Švec, Prášek, Zayml, Hasman, Chocholoušek, Matiášek, Šulek, Bárta, Endál (A), Seidl (C).

Komentář k utkání

Do zápasu vstoupil lépe branický celek, který už od počátku obsadil pozice před brankou Kristiána Koláře. Z toho dokázal v páté minutě vytěžit úvodní branku utkání. Lukáši Tondrovi se povedlo prudkou ranou z mezikruží využít přesilovku a poslat Kobru do vedení.

Tábor se ale nenechal zahanbit a o necelé čtyři minuty později odpověděl. V čase 8:19 dokázal taktéž využít početní výhodu Kamil Černý, který od modré poslal puk za záda Martina Michajlova. Akce tímto na obou stranách neustávaly, za Kobru mohl skórovat Dominik Novák, na opačné straně pro změnu Petr Zíb. Hra, často se přenášející z jedné strany kluziště na druhou ale v první třetině žádnou další trefu nepřinesla a oba týmy odcházely do kabin za smírného stavu.

Na startu druhé třetiny mohl Tábor využít další přesilovku. Nejblíže k tomu měl Lukáš Endál, jehož střela ale mířila o několik málo centimetrů vedle. Martin Michajlov ale musel být v permanenci i nadále. Tlak ze strany kohoutů ale dokázal držet na uzdě.

Postupem času narůstal počet vyloučených na obou stranách. Více akcí padlo z holí táborských hokejistů, kteří ale nezvládali vyzrát na připraveného Michajlova. I díky tomu tak stav po druhé třetině zůstal vyrovnaný 1:1.

Počátek závěrečné periody patřil opět domácímu týmu. Dominiku Novákovi se podařilo obkroužit Kolářovu branku a v 42. minutě opět strhnout vedení na stranu Kobry. Braničtí pokračovali v útočné hře i nadále. Leč pojišťovací gól vstřelit nedokázali.

Namísto toho ale opět museli skousnout vyrovnávací trefu Tábora. V masivním náporu na Michajlovovu svatyni dotečoval kotouč za jeho záda v 53. minutě Petr Zíb a kohouti byli opět ve hře. Ta díky tomu do posledních okamžiků základní hrací doby gradovala, zejména co se emocí týče.

Klidno ovšem nebylo ani střelecky. V čase 57:56 využili Braničtí chybné rozehrávky hostů a v přečíslení dvou na jednoho rozvlnil síť Kolářovy branky Daniil Petrov. Vedení Kobry ale nemělo dlouhého trvání, Tábor to okamžitě zkusil bez gólmana a tento risk mu vyšel na výbornou. Už o 21 vteřin později opět dokázal vyrovnat! A to zásluhou Lukáše Endála, který uklidil puk za záda Michajlova z hranice brankoviště.

V poslední dvouminutovce byli aktivnější kohouti. Kobra se ale dokázala udržet, čímž dramatické utkání za stavu 3:3 zamířilo do prodloužení.

Do něj oba týmy vstoupily ve vysokém nasazení. Po krátké oťukávané se ale hra uklidnila a zejména Tábor se snažil obsadit pozice před brankou Kobry. Jihočeský celek byl také v závěrečných pěti minutách tím aktivnějším celkem, byť ani domácí nebyli bez šance. Kristián Kolář musel lovit kotouč doslova z brankové čáry po bleskovém výpadu Branických.

V poslední minutě a půl se otevřela šance pro Kobru, která šla do početní výhody. Enormní tlak na Kolářovu branku ale tentokrát branickému týmu vyšel a šestnáct vteřin před koncem prodloužení vstřelila rozhodující gól utkání! A to zásluhou Tomáše Šťastného, který doklepl kotouč mezi tři tyče z hranice brankoviště. Kobra tak vůbec poprvé v této sezóně vyzrála na lídra tabulky a udržela doma cenné dva body.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): "Utkání s Táborem jsou vždy špičková, pro hráče je radost je hrát a pro trenéry koučovat. Dnes bylo důležité, že jsme se dostali do vedení. Pak to dlouho bylo vyrovnané a nejhorší za nás byl ten konec, kdy jsme měli prakticky vyhraný zápas a udělali jsme strašnou chybu. To se nemělo stát, nicméně to je hokej. Potřebovali jsme ten zápas vyhrát za tři body, zaplaťpánbůh máme dva, byli jsme odvážnější ve hře v prodloužení a teď máme stejně bodů jako Příbram, ale máme lepší skóre. To je důležité. Hráči ze sebe dnes vydali maximum, odehráli velmi dobrý zápas a za to je jim třeba poděkovat."

Arpád Györi (HC Tábor): "Nějací hráči nám sice dnes chyběli, ale přijeli jsme sem s vidinou, že odehrajeme co nejlepší zápas a neprohrajeme. Začátek zápasu jsme ustáli a po většinu doby jsme pak byli lepší. Kdybychom už ve druhé třetině dali rozdílový gól, mohlo to dopadnout jinak, ale místo toho jsme zbytečně pustili Kobru do vedení. Dotáhli jsme to sice, ale pak přišel faul v prodloužení a ten bohužel rozhodl. Každopádně nemůžu říct nic na hráče, odmakali to, prohráli jsme v prodloužení a takové zápasy potřebujeme."



partneři klubu