26.02.2022

Na konec základní části vítězství. Kobra otočila v druhé třetině

Vít Trubička


Poslední zápas základní části vyšel Branickým více než dobře. Sice na samém počátku museli otáčet prohru 0:2, což se jim podařilo a nakonec dokráčeli k vítězství 5:2. Díky tomu mohou vstoupit do bojů play-off nabuzeni s pocitem výhry.


42. kolo, 26.02.2022 v 17:00

BK Havlíčkův Brod

HC Kobra Praha

2:5

(2:1, 0:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 7. Kuchta (Voříšek), 10. Mlynář (Kuchta) – 11. Bříška (Tondr, Holý), 26. Šťastný (Bříška), 35. Šťastný (Bříška, Tondr), 57. Hlinka (Petrák), 60. Novák (Ženíšek, Janda). Rozhodčí: František Held – Marek Čelechovský, Josef Zapletal. Vyloučení: 4:5, navíc Kuchta (HBR) - 5 + OK. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 310. Průběh utkání: 2:0, 2:5.

BK Havlíčkův Brod: Chaloupek – Nepokoj, Kabelka, Krejčí, Benák, J. Ludvík, Dvořák – Mlynář, Voříšek, Kuchta (C) – Tecl, Třetina, Holenda – Čejka, T. Ludvík (A), Pártl – Bulín, Kalač

HC Kobra Praha: Ondrík – Ženíšek, Janda, Šteiner, Svach, Zmeškal, Holý, Šesták – Tondr, Čech, Havrda, Bříška (C), Heldák, Petrov, Zídek, Novák, Šťastný, Petrák, Hlinka

Komentář k utkání

První útok si připsali hráči havlíčkobrodského týmu. Hned zkraje utkání se k Ondríkovi dostal Martin Nepokoj, který zajistil gólmanovi Kobry v první minutě první zákrok. Po delší dobu se ale Branickým dařilo nápor domácích odrážet.

Až do času 6:25, kdy se u levé tyče Ondríkovy svatyně zjevil Petr Kuchta a z první uklidil kotouč za záda brankáře Pražanů. Druhý gól bruslařů na sebe nenechal dlouho čekat. Už o necelé tři minuty později si Tomáš Mlynář vyjel dopředu k Ondríkovi, do jehož brány napasoval tvrdě kotouč.

Kobra ale rychle odpověděla. Z nájezdu do mezikruží si našel volnou skulinu u levé tyče branky Ondřeje Chaloupka Kamil Bříška, kam s milimetrovou přesností uklidil puk. Aktivní hra obou týmů pokračovala i nadále, větší šance měli jak Braničtí, tak Havlíčkobrodští. Gólová akce už ale k vidění nebyla. Domácí po první třetině odcházeli do kabin s jednobrankovým náskokem.

Počátek druhé třetiny vyšel lépe pro Branické. Těm pomohla i rychlá přesilová hra, nicméně během dvou minut recept na Ondřeje Chaloupka nenašli. To se změnilo až v další početní změně, konkrétně ve hře čtyři na čtyři. Tvrdou ránu od modré poslal Tomáš Šťastný, který tímto vrátil Kobru do hry.

Braničtí do zbylé poloviny utkání vstoupili díky přesilovkám v aktivním tempu. Ke střele se dostal pouze Kristián Ženíšek, jehož pokus se navíc jen odrazil od zadního mantinelu. Dokonce ke konci druhé části hry měli pětiminutovou výhodu po vyloučení brodského kapitána Kuchty. Tu navíc brzy využili. Tomáš Šťastný našel přesně puk po přihrávce od Kamila Bříšky a napasoval ho pod břevno Chaloupkovy klece.

Ostřelování Ondřeje Chaloupka pokračovalo i nadále. Ke gólu už ale v druhé třetině nedošlo, Kobra díky tomu před závěrečnou fází zápasu držela těsné vedení o jednu branku.

Tlak si Kobra vytvořila i na začátku třetiny poslední. Velkou šanci měl Lukáš Tondr, který vypálil z levého kruhu. Jeho rána byla ještě tečovaná, nicméně i tak těsně minula branku Havlíčkova Brodu. Vše ale zmařily dvě po sobě jdoucí oslabení pražského týmu, které dostaly do šance domácí.

Bruslaři to navíc v závěru zkusili v šesti bez gólmana. Což se jim ale vymstilo, při ataku Kobry se dostal odražený kotouč přímo na hůl Filipa Hlinky, který jí poslal zpět mezi tři tyče Ondřeje Chaloupka. Do poslední dvouminutovky navíc Kobra vstupovala v početní výhodě. Vteřinu před koncem upravil skóre na definitivních 5:2 Dominik Novák. Kobra tak na závěr základní části veze z Kotliny tři body.



Ohlasy trenérů

Richard Cachnín (BK Havlíčkův Brod): My jsme šli do zápasu samozřejmě s tím, že chceme vyhrát, přestože dnes ani jednomu ze soupeřů o nic nešlo. Přijel kvalitní soupeř, první třetina byla nahoru dolu, ale od druhé třetiny zápas kazil hlavní arbitr, který nechal utkání dojít do zbytečných zákroků a faulů. Nekomunikoval s hráči a ani s trenéry a pokazil zápas, který mohl být divácky atraktivní. Hosté jsou v přesilovkách opravdu excelentní. Jejich první pětka to dvěma góly otočila na jejich stranu a už si to ve třetí třetině pohlídala. My se teď budeme těšit a připravovat na play off, kde je před námi výzva jménem Tábor.

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): Vzhledem k tomu, že Havlíčkův Brod vyhrál na ledě Příbrami 4:0, jsme byli připraveni na to, že bude klást velký odpor. Chtěli jsme vyhrát, protože je před play off. Chtěli jsme si vyzkoušet ještě nějaké věci a myslím si, že to fungovalo. První třetina nebyla z naší strany úplně ideální, ale ve druhé a třetí třetině už to fungovalo tak, jak mělo. Takže je to pro nás důležité vítězství jako příprava na play off. Teď se musíme soustředit na první playoffové utkání, na které se těšíme.


partneři klubu