18.09.2021

Nadějný zápas dorostenci neudrželi. V Budějovicích padli

Adam Pavlíček


Dorost ve čtvrtek proti Pardubicím získal první bod v nové sezóně a na povedený výkon se snažil navázat v sobotu na půdě Českých Budějovic. Proti Motoru se mu však tak dobře nedařilo a po prohře šestibrankovým rozdílem se vrátil do Prahy s prázdnou. Pod jeho jediný gól se podepsal Štefan Judiak.


4. kolo, 18.09.2021 v 13:00

HC Motor České Budějovice

HC Kobra Praha

7:1

(2:1, 3:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 4. Kotalík, 16. Humeník (Váňa, Lukeš), 29. Kotalík (Strnad, Drančák), 31. Strnad (Kubík), 35. Aulický (Humeník), 51. Kotalík (Strnad, Hohenberger), 51. Vachun (Hohenberger) – 19. Judiak (Fáber). Rozhodčí: Trnka – Bělohlav, Zíka. Vyloučení: 7:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 96.

HC Motor České Budějovice: Cinka – Lukáš, Kubík, Bednařík, Willmann, Váňa, Vachun, Gregořek – Hohenberger, Aulický, Kotalík, Řimnáč, Strnad, Humeník, Lukeš, Postl, Hoch, Drančák

HC Kobra Praha: Simon – Mack, Mráz, Cibulka, Nácovský, Seidler, Stanko – Jáchym, Leinweber, Kovář, Palaščák, Fáber, Rout

Komentář k utkání

Hosté měli v začátku utkání dobrou příležitost, kdy se mohli prosadit. Šlo o hned dvě přesilové hry, nicméně ani jednu z nich neproměnili, nebyla k vidění ani žádná nebezpečná situace. A skóroval naopak Motor. Viktor Kotalík byl pozorný a jako první se zorientoval před brankářem hostí. Jeho dorážka byla úspěšná - 1:0. Další šanci měli českobudějovičtí hráči paradoxně ve svém oslabení. Humeník dostal dobrou přihrávku mezi kruhy, odtud mířil do horních pater branky, ovšem Simon se přemístil a puk lapil na své hrudi. O pár minut později byl ale tentýž hráč střelecky úspěšný. Z dorážky se Matyáš Humeník tentokrát nezmýlil. Kobra stihla do konce periody ještě jednou trefou odpovědět. Štefan Judiak i sjel k brance a odražený kotouč poslal za brankovou čáru - 2:1.

Motor nastoupil do prostředního dějství velmi aktivně. V první minutě mohl branku vstřelit Dominik Postl, nicméně těsně minul. V následujících minutách už českobudějovičtí hráči střelecky dominovali. Druhou branku před polovinou zápasu trefil Viktor Kotalík, na něj za chvíli navázal také Tomáš Strnad. Netrvalo to dlouho a domácí se radovali i z další branky. Vojtěch Aulický si najel před branku, kam dostal dobrou žabičku. A z první se pak trefil přesně - 4:1.

V posledním dějství měla Kobra ještě šanci, hned zkraje totiž dostala možnost přesilové hry. Střelecky už se ale v celém zápase neprosadila, naopak to byli opět Jihočeši, kdo střílel přesnými náboji. V padesáté první minutě se dostal k odraženému kotouči Viktor Kotalík, který zkompletoval hattrick. O necelou minutu později na něj navázal Dominik Vachun, čímž uzavřel střelecký výčet tohoto utkání.




partneři klubu