05.03.2022

Kobra rozdrtila Příbram čistým kontem a vynutila si 5. zápas!

Marek Baloun


Za nepříznivého stavu 2:0 na zápasy vyrazila Kobra na třetí utkání série do Příbrami. Ačkoliv měli domácí herně navrch, trápila je koncovka a nakonec se jim nepodařilo Matyáše Ondríka pokořit ani jednou. Naopak na straně Kobry zazářil Václav Zídek, který se blýskl gólem a dvěma nahrávkami a pomohl tak k výhře a prodloužení série na minimálně 5 zápasů.


SF3, 05.03.2022 v 17:00

HC Baník Příbram

HC Kobra Praha

0:4

(0:1, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 5. Zídek (Janda, Novák), 27. Novák (Zídek), 49. Havrda (Zídek), 59. Tondr (Bříška, Šťastný). Rozhodčí: Květoň – Rubáš, Tvrdík. Vyloučení: 2:2. Využití: Bez využití. Diváci: 627.

HC Baník Příbram: Šorf – Havlín, Hlaváček, Saňa, Malý, Vinš, Jelínek, Zdeněk – Furch, Svoboda, Rohlík, Chlouba, Seniov, Josefus, Pinkas, Kraus, Gengel, Káník.

HC Kobra Praha: Ondrík – Ženíšek, Šteiner, Svach, Zmeškal, Holý, Janda, Cichoň – Čech, Havrda, Tondr, Bříška, Zídek, Novák, Šťastný, Petrák, Hlinka, Janča, Hrubý.

Komentář k utkání

Úvod utkání patřil hostím, kteří se po několika ranách už v 5. minutě radovali z branky. Jandovu střelu od mantinelu v předbrankovém prostoru úspěšně tečoval Václav Zídek a Kobra šla do vedení. Domácí se snažili rychle srovnat, ale to se jim nepodařilo, a to ani při dvouminutovém vyloučení Tondra. Hosté tak mohli navázat na dobrý start a v polovině 16. minuty tak Petrák před brankovištěm mohl zachytit Hlinkovu přihrávku a následně se blýskl nenápadným zakončením k tyči. Šorf ale měl celou akci přečtenou a betonem zasáhl.

Příbram mohla pět minut po začátku další třetiny srovnat, Rohlík byl úplně sám před brankovištěm a po převzetí přihrávky zpoza klece zakončil, trefil ale jen nastražený beton pražského gólmana. O minutu později se místo toho radovala opět Kobra. Zídek tentokrát pro změnu přihrál Dominiku Novákovi, který Šorfa prostřelil ranou z voleje. To dostalo Pražany do varu, ani Janda, ani Bříška ale v dobrých šancích třetí branku nepřidali. Příbram ale také nedokázala využít druhý faul Tondra a třetina opět skončila jediným gólem.

Ten další přišel až ve 49. minutě. Kobra po chybě příbramské obrany znovu vyrazila do přečíslení, Zídek poslal puk na kruh na hokejku připraveného Maxima Havrdu, který zakončil přesně pod horní tyč. Příbram sice byla aktivnějším celkem, koncovka ji ale nevycházela a z frustrace sáhnula tři minuty před koncem třetiny k bláhovému vabanku, kdy hrála bez brankáře. To minutu a třicet šest vteřin před sirénou potrestal Lukáš Tondr a Kobra si tak vynutila minimálně jedno prodloužení série.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): “Řekli jsme si před zápasem, že pokud budeme hrát disciplinovaně, tak můžeme vyhrát, a to se podařilo. Bylo důležité, že jsme dali jako první gól. Dávali jsme si pozor, abychom hráli disciplinovaně a celý tým zafungoval zodpovědně. Obrovsky nás podržel gólman. Teď nás čeká důležité utkání v pondělí, abychom se dostali na 2:2 a mohli bojovat o postup.“



partneři klubu