25.08.2022

Druhá výhra v řadě! Kobra vyzrála i na Klatovy

Tadeáš Podolka


Braničtí hokejisté navázali na skvělý výkon proti Benátkám a klatovského soupeře přehráli 5:3. Domácí sice ztratili dvoubrankové vedení, ale i tak dokázali utkání překlopit na svou stranu. Jde tak pro svěřence Miloslava Šeby o druhé vítězství v přípravě.


přát., 25.08.2022 v 18:00

HC Kobra Praha

SHC Klatovy

5:3

(2:0, 0:2, 3:1)

Branky a nahrávky: 7. Šteiner (Šťastný), 10. Zídek (Havrda), 42. Němeček (Martínek, Novák), 44. Novák (Petrák, Martínek), 52. Petrák (Novák) – 26. Kosnar (Beníšek), 38. Kvasnička (Ženíšek, Brtník), 58. Vajner (Kvasnička). Rozhodčí: Zeliska – Flegl, Kučera. Vyloučení: 4:4. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 5:2, 5:3.

HC Kobra Praha: Ondrík – Šteiner, Straka, Knesl, Holý, Svach, Pelant, Němeček, Matějka – Šťastný, Kolda, Jedlička, Zídek, Havrda, Míšek, Novák, Petrák, Martínek, Ksandr.

SHC Klatovy: Kolář – Brtník, Zich, Pánek, Vajner, Kovařík, Houdek – Roubal, Čech, Šeba, Matoušek, Ženíšek, Kvasnička, Kosnar, Benišek, Sabiniok.

Komentář k utkání

Skóre v první třetině mohl již po 28 sekundách otevřít klatovský Richard Šeba, ale Matyáš Ondrík jeho střelu z hranice brankoviště chytil. Domácí se ale rychle oklepali a v 7. minutě se prosadil Dominik Šteiner, jehož střela z pravého kruhu zapadla o levou tyčku přímo do branky. Pražané pokračovali ve velkém tlaku a Západočechy držel nad vodou brankář Kristián Kolář, který předváděl jeden zákrok za druhým. V 10. minutě ale Kolář inkasoval podruhé, když jej překonal zcela před hostující klecí nehlídaný Václav Zídek. V závěru prvního dějství přišly ještě velké šance Viktora Martínka a Tomáše Šťastného, oba dva ztroskotali ale na výborně chytajícím Kolářovi.

Druhá část utkání vyšla na jedničku hostům ze západu Čech, kteří postupně dokázali smazat dvoubrankové manko. Již po šesti odehraných minutách snížil na rozdíl jediného gólu Aleš Kosnar. V 36. minutě měl pak velkou šanci domácí Martin Petrák, jenž pelášil sám na Koláře ale vůbec nezakončil. Klatovy tuto nedůslednost Pražanů potrestaly ve 38. minutě, když Vlastimil Kvasnička ujel nehlídaný na Ondríka a vyrovnal na 2:2. Tento nerozhodný stav vydržel až do konce druhé periody.

Závěrečná část pak patřila opět Kobře, která nastřílela hned tři branky. Nejprve vrátil Pražanům vedení ve 42. minutě Dominik Němeček, který trefil ukázkově pravý horní růžek klatovské klece. Další zásah do sítě farmářského týmu Plzně zařídil Dominik Novák, který nedal prudkou střelou z mezikruží Kolářovi šanci. Na 5:2 pak ještě zvýšil Martin Petrák, jenž napravil své zaváhání ze druhé třetiny a zamířil puk přesně pod víko. Klatovy ještě dokázaly snížit na 5:3 zásluhou Stanislava Vajnera, jehož rána z velké vzdálenosti překvapila Ondríka. Kobra si tak připsala druhou výhru v řadě a příště se představí v pražském derby, a to 31. srpna na ledě Letňan.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): "První třetina byla z naší strany dobrá. Ve druhé třetině jsme začali jezdit sólově, oni zrychlili a dali z toho góly. Ve třetí třetině jsme se vrátili k tomu, co jsme chtěli hrát. Potvrdilo se to vstřelenými brankami. Projevilo se, že točíme sestavu a hledáme ideální složení formací. Ještě hledáme zkušeného centra."

Michal Straka (SHC Klatovy): "Z naší strany byla dobrá jen jedna třetina, ta prostřední. Máme spoustu mladých a nových hráčů, navíc tu je malé hřiště, ještě nás podržel brankář Kolář. Ve druhé třetině jsme začali hrát, měli jsme dobrý pohyb a srovnali jsme na 2:2. Ve třetí třetině jsme ale zase zaspali, dali nám dva góly a pak už to bylo složité. Domácí zaslouženě vyhráli."



partneři klubu