01.10.2022

První výhra! Kobra přetlačila Vrchlabí v prodloužení

Raina Tomanová, Tadeáš Podolka


Čekání na bodový zisk je u konce! Braničtí po fantastickém obratu přehráli východočeské Vrchlabí 4:3 po prodloužení. V tabulce je Kobra stále na nelichotivém předposledním, tedy patnáctém místě, jelikož Cheb uspěl proti Hronovu, a to za plný počet bodů.


4. kolo, 01.10.2022 v 18:00

HC Stadion Vrchlabí

HC Kobra Praha

3:4pr.

(3:1, 0:1, 0:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 4. Krsek (Chrtek), 14. Bláha (Perička), 15. Tatar (Urban) – 13. Šteiner (Duda, Martínek), 27. Brož (Šteiner), 50. Straka (Šťastný), 62. Šťastný (Brož, Duda). Rozhodčí: Bernat – Řezníček, Hofman. Vyloučení: 4:5, navíc Kynčl (VRC) 5 min. a do konce utkání - Novák (KOB) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 653. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:3, 3:4.

HC Stadion Vrchlabí: Vacek – Kynčl, Vácha, Kerekanič, Bendík (A), Fiala, Duran, Perička – Cerman, Chrtek, Krsek, Poppel, Urban (C), Chalupa, Tatar, Bláha (A), Duchan, Šlaicher.

HC Kobra Praha: Sochůrek – Ženíšek, Holý, Duda, Šteiner (A), Straka, Svach – Jedlička, Brož, Kolda, Petrák, Petrov, Janča, Ksandr, Míšek, Martínek, Zídek, Novák, Šťastný (C).

Komentář k utkání

Vrchlabští hokejisté byli od počátku aktivnější na kotouči, úvodní branka přišla už ve 4. minutě. V čase 3:56 se za Vrchlabí trefil Filip KRSEK, který jel sám na brankáře. Poté se o další branku pokusil Urban, ale Sochůrek byl připravený. Novák pak trefil pouze tyč. Akce se střídaly na obou stranách, Vacek musel zasahovat v 8. minutě proti Zídkovi. Ve 12. minutě už mohlo být vyrovnáno, ale Brožovi sjel puk z hole a nic z toho nebylo. V čase 12:06 už se Kobře srovnat povedlo, a to zásluhou Dominika ŠTEINERA, který překonal Vacka. Pak ale následovaly hned dva góly do hostující sítě. Nejdříve v čase 13:29 Tomáš BLÁHA tečoval puk přímo do branky a v čase 14:47 přidal třetí branku domácích Jakub TATAR, který si se Sochůrkem pěkně pohrál. V 17. minutě přišlo první vyloučení v zápase, a to na straně Vrchlabí. Zídek se sice snažil, ale Vacek se nenechal překonat. Práci měl i s likvidováním pokusu Petrova. Sochůrek na druhé straně vychytal Kerekaniče v poslední minutě třetiny. Tento hráč také stihl trefil ještě břevno.

Sochůrek byl znovu v obležení domácích hráčů, ale ani Chalupa ani další jeho spoluhráči na něho nevyzráli. Ve 24. minutě mohl snížit Kolda, ale neměl dobrou pozici pro zpracování puku. Nakonec se ale Kobra Praha dočkala. V čase 26:01 vstřelil branku Jaroslav BROŽ, který měl lehkou práci. Urban se pak dostal až k Sochůrkovi, ale zákrok se brankáři povedl. Vácha pak ve 29. minutě trefil pouze tyč. Kynčl byl dnes také při chuti, ale jeho nahození nedopadlo na úrodnou půdu a jeho další pokus skončil na betonech hostujícího brankáře. Ve 37. minutě byl vyloučen hostující Ženíšek. Vacek ale musel zasahovat proti Šťastnému a také Novákovi. Poté přišly dva tresty do konce utkání, za Vrchlabí to byl Kynčl a za hosty Novák, kteří si vyřizovali účty přímo na ledě. Ještě v poslední minutě druhé části ujel Krsek na Sochůrka, ale netrefil se nad jeho betony.

Kobra samozřejmě chtěl utkání ještě zvrátit. Brož vyzkoušel Vacka hned po několika vteřinách hry. Ve 43. minutě byl vyloučen hostující hráč, ale Vrchlabí přesilovku moc dlouho nehrálo, protože byl vyloučen také Bláha. Ve hře 4 na 4 se toho moc nestalo, pak se do šance dostal Duchan, ale Sochůrka nepřekonal. Vyloučení na straně pražské Kobry také branku nepřineslo, naopak se po naskočení Straky do hry o branku pokusil Brož, ale Vacek si puk pohlídal. V 50. minutě byl vyloučen domácí Urban a Kobra se konečně dočkala. Díky využité přesilovce v čase 49:59 vyrovnal Adolf STRAKA a pražský tým měl naději na první body. Následovalo ale vyloučení na jejich straně, které HC Stadion nevyužil. Poppel mohl přidat gól v 57. minutě, ale Sochůrek měl velké štěstí. Vyloučení hostujícího Ženíška mohlo Vrchlabí zajistit výhru, ale bohužel tuto šanci nevyužilo. Zápas tak dospěl do prodloužení.

Úvodní buly sice vyhrálo Vrchlabí, ale Bendík musel zachraňovat situaci u Vackovy branky. Poté přišlo vyloučení na vrchlabské straně, které Kobra Praha využila. V čase 61:49 si tak zajistila bod navíc díky Tomáši ŠŤASTNÉMU, který vymyslel se spoluhráči dobrou kombinaci. Kobra tak dokonala obrat a z Vrchlabí si veze velmi cenné dva body.



Ohlasy trenérů



partneři klubu