30.11.2022

Doma to nevyšlo. Body si domů veze Příbram

Vít Trubička


Do zápasu s Příbramí nastoupila Kobra s řadou nových tváří v sestavě. A když jako první sahala po otevření skóre, nakonec to byla ona, která musela po zbytek utkání stav dotahovat. Dle představ to ovšem Branickým tentokrát nevyšlo, plný bodový zisk si tedy domů odváží středočeský tým.


21. kolo, 30.11.2022 v 18:00

HC Kobra Praha

HC Baník Příbram

1:6

(0:2, 1:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 27. Martínek (Duda) – 3. Hasman (Kafka, Saňa), 15. Patzelt (Eret, Kafka), 29. Hasman (Eret, Urban), 34. Urban (Eret), 43. Urban (Saňa, Eret), 53. Urban (Procházka, Eret). Rozhodčí: Šmika – Kučera, Štěrba. Vyloučení: 7:6. Využití: 0:4. V oslabení: 0:1. Diváci: 174. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:6.

HC Kobra Praha: Kmec – Holý, Duda, Ženíšek, Stejskal, Knesl (A), Straka, Svach – Šťastný (C), Kolda, Houška – Theimer, Kvasnička, Martínek – Novák, Petrák, Petrov – Jedlička, Nápravník, Zídek – Mácha.

HC Baník Příbram: Jiroušek – Jelínek, Zdeněk, Saňa (C), Havlín, Patzelt – Brzák, Bečvář, Urban – Kraus, Pinkas, Káník – Hasman, Furch, Matějka – Procházka, Eret, Kafka (A).

Komentář k utkání

Braničtí do zápasu s Příbramí nastoupili poměrně odhodlaně, už v druhé minutě mohl otevřít skóre Dominik Novák po úspěšné souhře s Tomášem Šťastným. Stal se ale úplný opak, Baník využil hned první přesilovku utkání a po rychlé kombinaci poslal Příbram přesnou trefou do vedení Josef Hasman.

Kobra se ale nevzdávala. V polovině první části utkání měl Jiroušek mezi třemi tyčemi hodně na mále, žlutomodří operovali celkem blízko před jeho brankou. K dalšímu gólu se ale rychleji dostala Příbram. Divoké mely před brankou Matěje Kmece využil Filip Patzelt, který navýšil vedení svého týmu už na rozdíl dvou tref.

Po zbytek třetiny se více dařilo Baníku, gólman Kmec byl ale mezi třemi tyčemi neoblomný. Na světelné tabuli tak na úplném konci svítil stav 2:0 pro hosty.

Druhou část utkání zahájila Kobra palebnou smrští na strážce příbramské svatyně Jirouška. Záhy se ale Příbramští osmělili a Kmec se musel ve svém prostoru daleko více angažovat. Svůj tým podržet dokázal navíc se Braničtí dostali ke snížení. O to se v čase 26:15 postaral Viktor Martínek.

Příbram se ale následně dostala k další přesilové hře. V té se nějakou dobu hledala, výsledkem čehož byl nájezd Dominika Nováka na Jirouška, dvacet vteřin před jejím koncem se ale Středočechům povedlo její využití. Z pravé hranice brankoviště uklidil puk do sítě Josef Hasman.

Po stejném časovém úseku se Baníku podařilo vsítit gól i v oslabení, po rychlém brejku na Kmecovu klec přesně zakončil zkušený Tomáš Urban. Příbramští následně sahali i po další trefě, úsměv na rtech jim ale zmrazilo oslabení, během něhož se Kobra držela takřka celou dobu poblíž Jirouškovy svatyně. Ani z toho ale Braničtí gól nevytěžili, v poslední třetině tak museli dohánět tříbrankové manko.

Start třetí periody svědčil více hostům, kteří záhy dokázali už potřetí vytrestat přesilovku. Tomáš Urban se dostal k odraženému puku od Kmecových betonů a zprava kotouč dotlačil k bližší tyči. Branickým se ale nedala upřít snaha o vstřelení alespoň kontaktní branky. Velkou šanci měl kupříkladu Vladislav Houška, který se utrhl sám proti Jirouškově svatyni.

Další gól ale padl opět z hole Příbrami, navíc znovu v její přesilovce. Pod velkým úhlem protlačil kotouč do skuliny mezi brankovou tyčí a betony gólmana Kobry Tomáš Urban, který si tímto připsal čistý hattrick.

Ve zbytku utkání aktivita na obou stranách nepolevovala, o něco více se ale také roztrhl pytel s vyloučeními. Na gólovou trefu už ale nedošlo, Kobra musela na vlastním ledě skousnout další porážku, tentokrát 1:6.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba, HC Kobra Praha: „Máme dost nemocných hráčů a bylo na nich vidět, že nemají sílu. Snažili jsme se rozložit zátěž do čtyř formací. Vzali jsme Máchu a Theimera ze Sparty, kteří nezklamali, Nápravník ve čtvrté lajně taktéž hrál dobře. Ale ze začátku jsme udělali dva zbytečné fauly. Urbanova formace s Kavkou je silná a ti zápas nastartovali. Těžko se to korigovalo, protože Příbram hrála v klidu. Dostali se na 3:1 a už to jelo. Kluci se to snažili zkorigovat, ale nepovedlo se. Musíme na tenhle zápas zapomenout a připravit se na Děčín.“

Člen týmu HC Příbram: „Jeli jsme sem s úkolem vyhrát, což jsme splnili. Věděli jsme, že to tu nebude lehké, ale kluci k tomu přistoupili famózně. Pohyb měli skvělý, hráli jsme jednoduchý hokej, potrestali jsme chyby, šly nám přesilovky... Od gólmana počínaje, který předvedl perfektní výkon, tak jsme předvedli dobrý výkon a nezbývá než klukům poděkovat.“



partneři klubu