07.01.2023

Kobra neudržela vedení v Řisutech a padla 5:2!

Tadeáš Podolka


Braničtí již s jistotou playoff zajížděli v sobotu na led Řisut, které už se připravují na účast ve skupině o záchranu. Po dvě třetiny se zápas nesl pro Kobru v pohodovém duchu a už, se zdálo, že si hosté z jihu Prahy dokráčejí pro další tři body do tabulky. V závěrečné periodě ale přišlo velké vystřízlivění, Buldoci nasázeli pět branek a tým s hadem na prsou tak nečekaně ztratil.


29. kolo, 07.01.2023 v 18:00

HC Řisuty

HC Kobra Praha

5:2

(0:1, 0:1, 5:0)

Branky a nahrávky: 41. Routa (Zich, Křepelka), 46. Sýkora (Bílek), 51. Potěchin (Sýkora, Malovický), 53. Bílek (Křepelka), 59. Křepelka – 7. Knesl (Petrák, Martínek), 39. Dubský (Knesl, Straka). Rozhodčí: Ovsík - Baxa, Motl. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 180. Průběh utkání: 0:2, 5:2.

HC Řisuty: Pánek – Zich, Janda, Malovický, Řepka, Strnad, Pokorný, Potěchin – Janeček, Rendla, Routa, Okegawa, Sýkora, Chamrád, Pejchal, Křepelka, Výrut, Bílek (C).

HC Kobra Praha: Sochůrek – Holý, Kulinič, Šesták, Šteiner, Knesl, Straka, Svach – Jedlička, Šťastný (C), Janča, Dubský, Petrák, Míšek, Martínek, Kolda, Nápravník, Ksandr.

Komentář k utkání

Gólový účet zápasu otevřel netypický střelec, který se trefuje jen výjimečně. Řízný obránce Aleš Knesl v 7. minutě vypálil v blízkosti levého kruhu a kotouč propadl řisutskému brankáři Petru Pánkovi mezi výstrojí do sítě. Hosté tak využili hned první přesilovou hru v zápase, kterou jim daroval právě gólman Středočechů, když podrazil protihráče. Stav 0:1 pro hokejisty z hlavního města vydržel až do konce první třetiny.

Ve druhé periodě se opakoval podobný příběh, vyloučení domácích a následný trest během přesilové hry. Tentokrát se v 39. minutě prosadil Martin Dubský, kdy doklepl Kneslův pokus za Pánkova záda. Tento stav platil i do přestávky.

Pohodové tempo pro Kobru se vytratilo během třetí třetiny, kterou zcela ovládly Řisuty, když v ní nasázely pět branek! Jako první snížil na 1:2 po 26 sekundách hry David Routa, o pět minut později srovnal skóre na 2:2 Ondřej Sýkora. Poprvé šli Středočeši do vedení v 51. minutě, kdy dorazil kotouč za branického Lukáše Sochůrka Michal Potěchin. Buldoci nadále pokračovali v útočné fazoně, kterou dovršil v 59. minutě střelu do prázdné klece Jonáš Křepelka. Domácí tak zaskočili favorita a získali nečekané tři body, Kobra má šanci na reparát příští kolo, kdy pojede do jihočeského Písku.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): Měli jsme velmi dobrou první a druhou třetinu. Třetí třetina byla propadák. Hrajeme o body do tabulky, a to se nesmí stát. Z naší strany to bylo opravdu špatné, což se nesmí opakovat a musíme vyhrát v Písku.



partneři klubu