04.01.2023

Drama do poslední chvíle. Kobra ale bere důležitou výhru

Vít Trubička


Zápas s Klatovy měl poměrně velký náboj. Západočeský tým dlouho sahal po vyrovnání, nicméně Branickým se povedlo v závěru druhé třetiny dvěma rychlými góly odstoupit. V úplném konci pak ještě vedení pojistili. Díky tomu si hned v prvním zápase nového kalendářního roku připsali cenné tři body.


28. kolo, 04.01.2023 v 18:00

HC Kobra Praha

SHC Klatovy

4:1

(1:0, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 20. Šťastný, 37. Šteiner (Jedlička, Šťastný), 38. Kolda (Martínek, Knesl), 60. Straka (Šťastný, Dubský) – 34. Roubal (Kvasnička, Kovářík). Rozhodčí: Kraval - Teršíp, Tuháček. Vyloučení: 7:4. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 175. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1.

HC Kobra Praha: Sochůrek – Šteiner (A), Knesl, Duda, Holý, Straka, Kulinič, Svach – Míšek, Kolda, Dubský, Jedlička, Martínek, Šťastný (C), Nápravník, Petrák, Janča.

SHC Klatovy: K. Kolář – Šilhán, Vajner, Pánek, Kanta, Kovářík, Walter – Kvasnička, Roubal (C), Ženíšek – Matoušek, D. Čech, Beránek – F. Kolář, Beníšek, Prokop.

Komentář k utkání

Do zápasu vstoupili o něco aktivněji Klatovští. Už v druhé minutě si připsal Lukáš Sochůrek povedený zákrok. Kobra ale následně přežila oslabení a sama zaúřadovala. O první výraznější příležitost se postaral Viktor Martínek.

Západočeši následně měli velkou šanci v podobě trestného střílení po faulu na Beníška, který ale Beránek nedokázal proměnit. Možnost získat vedení ale naopak využila Kobra. Po nepřesné Kolářově rozehrávce se dostal čtyřicet vteřin před koncem třetiny k zakončení do prázdné branky Tomáš Šťastný. Kobra tedy po první třetině vedla o jeden gól.

I start druhé periody vyšel Klatovským lépe. Velkou šanci měl Matoušek, Lukáš Sochůrek ale zůstal připraven. Kobra se ale zvládala ubránit a sama se posléze dostala k vlastním příležitostem. Nicméně, v čase 33:31 se přeci jen Klatovy gólově prosadili. Odražený puk od Sochůrka převzal Josef Roubal, který ho dorazil mezi tři tyče.

Další akce se naplno rozjely v poslední pětiminutovce. Nejprve se opět projevil Viktor Martínek, posléze klatovský Roubal. Kobra se ale záhy opět dostala vedení. Na 2:1 upravil skóre Dominik Šteiner, jemuž se povedlo doklepnout do branky Jedličkův pokus. O necelou minutu později pak navýšil vedení Branických Matěj Kolda. Kobra tak i po druhé části zápasu odcházela do kabin šťastnější.

Úvod třetí třetiny přinesl Západočechům možnost dvojnásobné přesilovky. Tu ale dokázali Braničtí přežít bez úhony. Naopak sami mohli navýšit vedení díky šancím Dubského a Kuliniče. V čase 56:29 se Klatovy odhodlaly ke hře bez gólmana. Navíc měly výhodu další přesilovky. Tu ale využít nedokázaly.

Naopak Kobra v posledních vteřinách hry ještě pojistila své vedení zásluhou Adolfa Straky. Díky tomu vybojovala další cenné domácí vítězství.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): Museli jsme improvizovat se sestavou, protože Dominik Novák je v trestu z minulého utkání a Václav Zídek je se školou na horách. Jsou to naši zakončovatelé akcí, kterým se daří, takže jsme měli obavu. V první třetině jsme hráli docela bázlivě, ale zvládli jsme to. Od druhé třetiny jsme byli lepší, ale byli jsme moc často vylučovaní. Měli jsme zbytečně tolik trestných minut. Zachytal dobře brankář Sochůrek, máme tři body, a to je nejdůležitější.



partneři klubu