04.03.2023

Kobra v těsném souboji nestačila na Děčín, ten se ujímá vedení v sérii

Tadeáš Podolka


Přesnější zakončení scházelo družině pod vedením Miloslava Šeby, aby v zápase proti Děčínu uspěla. Střely končily na brankáři Lukáši Lavingerovi, který pochytal spoustu branických pokusů. Severočesi se tak ujali vedení 0:1 v předkolové sérii.


Předkolo - 1. zápas, 04.03.2023 v 18:00

HC Kobra Praha

HC Děčín

1:2

(1:2, 0:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 20. Straka – 8. D. Tůma (L. Nezbeda), 12. Černý (Mikulec). Rozhodčí: . Vyloučení: 2:2. Využití: Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: . Průběh utkání: 0:2, 1:2.

HC Kobra Praha: Ondrík (13. Sochůrek) – Duda, Šteiner (A), Svach, Holý, Knesl, Straka – Ksandr, Petrák, Janča, Míšek, Jedlička, Kolda, Zídek, Novák (A), Šťastný (C), Houška.

HC Děčín: Lavinger – Mikulec, Gottfried, Brož, Charvát, Loukota, Kaltenböck, Kučera – Macek, L. Nezbeda, Nowák, Černý, D. Tůma, Faigl, T. Nezbeda, J. Tůma, Trávníček (C).

Komentář k utkání

Úvod první třetiny patřil domácím, kteří dostali přesilovou hru po vyloučení Michala Trávníčka. Braničtí dokázali na děčínskou obranu zatlačit, ale nenašli recept na brankáře Lukáše Lavingera. Medvědi pak odpověděli vedoucím gólem, který zařídil v 8. minutě po šikovném průniku David Tůma. O čtyři minuty později přidali Severočeši druhý zásah do branické sítě, David Černý překvapil Matyáše Ondríka střelou z pravého křídla. Kouč Pražanů Miloslav Šeba poté sáhl k výměně gólmanů a od 13. minuty střežil branickou klec Lukáš Sochůrek. Tým s hadem na prsou dokázal ještě do konce první třetiny snížit na rozdíl jediné branky, v čase 19:10 prostřelil Lavingera obránce Adolf Straka.

Druhá perioda se odehrávala v klidnějším tempu a diváci na stadionu Kobry neviděli ani jeden gól. Největší příležitosti měli braničtí hokejisté během 22. minuty, kdy nejprve trefili tyč a pak Jakub Jedlička přestřelil odkrytou děčínskou klec. Severočeši udrželi jednobrankový náskok i do druhé sirény, která zazněla stále za stavu 1:2 pro Medvědy.

V závěrečném dějství byl nejprve velmi blízko srovnání kapitán Tomáš Šťastný, jeho střela ale o kousíček minula vzdálenější tyč. Další nebezpečné pokusy končily na výborně připraveném Lavingerovi, který podal v prvním zápase předkola skvělý výkon. Pražané se navíc v 56. minutě nechali vyloučit do čtyř, když Dominik Šteiner zbytečně udeřil protihráče zásahem do hlavy a krku. Minutu a čtyřicet sedm sekund před koncem základní hrací doby, si vzal trenér Šeba time-out a Kobra od té doby hrála v šesti bez brankáře Sochůrka. Ani tuto výhodu ale braničtí nepřetavili ve vyrovnávací branku a Děčín se tak ujal vedení v sérii 0:1.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): "Teď už je to prakticky play off, i když je to předkolo. A v play off nemůže tým prohrávat 2:0, pokud chce být úspěšný. Musíme bojovat, srovnat to a snažit se zápas obrátit na svou stranu. Dnes rozhodně nemohu říct, že by to kluci neodbojovali, o tom to není. Došlo ale k dvěma chybám, které soupeř dokázal potrestat a my jsme se to snažili neustále dorovnat. Dali jsme naštěstí na 2:1, potom jsme si ale nevytvořili takovou gólovou šanci abychom dokázali srovnat. Myslím, že jsme si dnes aspoň prodloužení zasloužili. V pondělí půjdeme dopoledne na led a pak pojedeme do Děčína s tím, že určitě chceme vyhrát a vrátit se ve středu zpátky a dostali se konečně do play off. Rozhodně nechceme, aby nám v pondělí sezóna skončila."



partneři klubu