06.03.2023

Konec sezony! Kobra vypadla s Medvědy v předkole

Tadeáš Podolka


5:2 a celkově 2:0 zvítězil Děčín v sérii předkola playoff 2. ligy nad branickými hokejisty. Pražané bojovali a snažili se ještě o prodloužení ročníku, nicméně Severočeši si utkání pohlídali a postupují do čtvrtfinále.


Předkolo - 2. zápas, 06.03.2023 v 18:00

HC Děčín

HC Kobra Praha

5:2

(1:0, 1:0, 3:2)

Branky a nahrávky: 17. T. Nezbeda (D. Tůma), 36. D. Tůma (T. Nezbeda, Trávníček), 49. T. Nezbeda (D. Tůma, Faigl), 56. Jan Tůma (Lukáš Nezbeda, Trávníček), 60. D. Tůma (T. Nezbeda) – 53. Sťastný (Šteiner), 57. Duda (Houška, Šteiner). Rozhodčí: Hlinka, Domský – Goltsch, Janíček. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1093. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:2, 5:2.

HC Děčín: Lavinger – Brož, Kaltenböck, Charvát, Loukota (A), Kučera, Mikulec – D. Tůma (A), T. Nezbeda, Faigl – J. Tůma, L. Nezbeda, Trávníček (C) – Macek, Černý, Gottfried – Nowák.

HC Kobra Praha: Sochůrek – Straka, Knesl, Holý, Šteiner (A), Duda, Svach – Houška, Šťastný (C), Kolda – Zídek, Jedlička, Míšek – Janča, Petrák, Novák (A) – Ksandr.

Komentář k utkání

První třetina patřila domácím hokejistům, kteří si vypracovali celou řadu šancí a už od začátku prověřovali brankáře Lukáše Sochůrka, který střežil branickou klec. Jako první dostal kotouč za jeho záda v čase 16:56 Tomáš Nezbeda, jenž využil zaváhání obrany Pražanů a prosadil se z dorážky.

Druhá perioda dopadla také fotbalovým výsledkem 1:0 pro Severočechy. V čase 35:54 dostal od Tomáše Nezbedy krásný pas před odkrytou branku David Tůma, a ten se nemýlil. Medvědi tak šli do závěrečného dějství s nadějným dvougólovým náskokem.

Ve třetí části se děčínské motory rozjely na plné obrátky a Kobra nestačila na produktivitu Medvědů reagovat. Nejprve ve 49. minutě zvýšil na 3:0 svým druhým gólem v zápase Tomáš Nezbeda, který opět dostal přihrávku jako na zlatém podnose a trefil odkrytou část klece hostů. Tým s hadem na prsou dokázal snížit na 3:1 o čtyři minuty později, když se svižnou ranou trefil kapitán Tomáš Šťastný. Děčín odpověděl pak další vykombinovanou akcí až do prázdné branky, kterou zakončil Jan Tůma - 4:1. Pražané se ještě ale vrátili na dostřel, když z pravé strany se prosadil střelou pod horní tyč Tomáš Duda. Definitivní tečku za letošní branickou sezonou udělal v čase 59:59 David Tůma, který měl znovu před sebou odkrytou klec. Kobra padla po jedenácté ze dvanácti utkání a končí už v předkole playoff skupiny Západ.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): "My jsme začali utkání velice dobře a navíc jsme měli převahu. Bohužel jsme to nedokázali vyjádřit góly. Děčín pak ale dal gól a v playoff se rozhoduje v tom, kdo dá první branku. Pak navíc dali ještě druhý gól, i když jsme byli v tlaku. Pak už to bylo těžké dohnat. Musím pogratulovat soupeři, který byl lepší, co se týká gólů. S tím se teď nedá nic dělat a musíme se připravit na další sezonu."



partneři klubu