12.12.2023

Smolný závěr. Kobra jede z Kralup bez bodů

Vít Trubička


Poměrně dlouho sahali Braničtí po bodovém zisku na ledě středočeských Kralup. Povedlo se jim dorovnat dvoubrankovou ztrátu díky gólům Kamila Bříšky a Tomáše Urbana. Až dvě minuty před závěrečnou sirénou ovšem zaútočil kralupský Uhlík, který svou přesnou trefou vydobyl pro domácí plný počet bodů.


13. kolo, 12.12.2023 v 18:00

HK Kralupy nad Vltavou

HC Kobra Praha

3:2

(2:1, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 5. Husarik (Pejchal, Kellerstein), 16. Zídek (Chládek), 58. Uhlík (Šilhavý) – 18. Bříška (Šteiner, Šťastný), 28. Urban (Novák). Rozhodčí: Hlinka – Kurtin, Beneš. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 212. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2.

HK Kralupy nad Vltavou: Sochůrek – Chládek, Zajíc, Kapoun, Kehar, David (C), Straka, Kučera – Kellerstein, Husarik, Pejchal – Stupka, Šilhavý (A), Zídek – Soukup, Hrala, Uhlík – Marek, Binko.

HC Kobra Praha: Málek – Šteiner, Dráb, Duda, Holý, Horáček, Pelant – Bříška, Šťastný (C), Vlček – Novák, Urban, Houška – Míšek, Petrák, Nagy – Janča, Kvasnička.

Komentář k utkání

Zápas na kralupském ledě zahájily oba celky v aktivním tempu. Od samého počátku tak oba gólmani byli velké permanenci. Ke gólové trefě se ale poprvé dostaly vydry. V šesté minutě využil Pavel Husarík volného prostoru u levé tyče Málkovy klece, do níž napasoval odražený kotouč.

Aktivní hra ale pokračovala i nadále. Velkou šanci měl například Tomáš Urban, který v oslabení umístil kotouč důrazně dopředu, avšak nastřelil pouze Sochůrkovy betony. Přestože byl exbranický gólman trochu více v zápřahu, inkasoval maskovaný muž na druhé straně kluziště. V čase 15:11 se Václav Zídek napřáhl u pravého mantinelu a švihem poslal puk přesně na vzdálenější tyč.

Na tuto trefu už ale přišla branická odpověď. O dvě a půl minuty později se Sochůrek nestihl zpoza branky vrátit na svou pozici, čehož využil Kamil Bříška a z hranice brankoviště doklepl kotouč do zcela volného prostoru kralupské svatyně. První třetina toho už pak více nenabídla, Kobra musela v druhém dějství dohánět jednobrankovou ztrátu.

I počátek druhé třetiny byl útočnou přetahovanou od jedné branky k druhé. Střelecky se ale tentokrát více zadařilo Pražanům, konkrétně Tomáši Urbanovi, který převzal přesný pas zpoza branky od Dominika Nováka a z první jej uklidil k bližší tyčce. Po zbytek této fáze utkání se útočně dařilo o něco více domácím Kralupům, avšak recept na Romana Málka už nenašly a proto závěrečná část utkání začínala za vyrovnaného stavu.

Do třetí periody vstoupila lépe Kobra. Už po půlminutě hry se do slibné šance dostal Vladislav Houška, který našel před brankou Tomáše Šťastného, avšak jeho dorážka byla spíše smolná a šla mimo Sochůrkovu branku. Branickým následně pomohla i početní výhoda, byť jí nedokázali využít dle představ a postupně se do hry dostával i domácí celek.

Jeho tlak na branickou branku se postupně navyšoval a v čase 57:41 přinesl kýžené ovoce. Z otočky kolem Málkovy svatyně rychle zavěsil k bližší tyči Jiří Uhlík a vrátil vedení kralupskému týmu. Kobra to sice ještě poslední minutu zkusila v šesti bez gólmana, avšak vyrovnat se jí nepodařilo a z Kralup odjíždí bez bodů.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): „Proti Kralupům to byl vyrovnaný zápas. Bylo jen otázkou času, kdo rozhodne. Bohužel pro nás to soupeř dotlačil u tyče dvě minuty před koncem. To je škoda, utkání mohlo jít do prodloužení a mohli jsme ještě zabojovat o bod. Ale nedá se nic dělat.“



partneři klubu