27.12.2023

Závěr roku bez bodu

Martina Nová


Hokejisté pražské Kobry v posledním zápase roku 2023 vyrazili do Hronova, kde chtěli přetnout sérii pěti proher, leč marně. Wikov měl po většinu zápasu herně navrch a dokráčel si k zasloužené výhře 4:1. Za Kobru se prosadil jako jediný Filip Vlček.


26. kolo, 27.12.2023 v 18:00

HC WIKOV Hronov

HC Kobra Praha

4:1

(2:0, 0:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 10. Maršík (Veselý, Hynek), 16. Hynek (Veselý), 58. Lederer (Vaňkovský), 60. Hynek (Kopecký) – 46. Vlček (Novák, Stejskal). Rozhodčí: Šmika – Hájková, Landsmann. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 420. Průběh utkání: 2:1, 2:1, 4:1.

HC WIKOV Hronov: Pittr (Tichý) – Jass (C), Hrbek, Babrusev, Rubáček, Kopecký, Ondruš, Voňka (A) – Lederer, Maršík, Hynek – Hájek, Popitič, Matouš – Plíšek, Straka, Veselý – Vaňkovský, Trandin (A), Řezáč.

HC Kobra Praha: Tesař (Simon) – Stejskal, Šteiner (A), Holý, Duda, Dráb, Pelant, Seidler – Nagy, Bříška (A), Šťastný (C) – Vlček, Petrák, Novák – Kvasnička, Míšek, Švec.

Komentář k utkání

Úvodní dějství vyznělo lépe pro domácí mužstvo. Po celou periodu mělo více ze hry a navíc ze své převahy dokázalo vytěžit dva góly. Tesař poprvé kapituloval v 10. minutě, když Veselý přesně našel zpoza branky najetého Václava Maršíka v předbrankovém prostoru. I když Hronov nevyužil první přesilovku utkání, nedlouho po jejím skončení odskočil na rozdíl dvou gólů. Prosadil se Tomáš Hynek, jenž projel tři pásma s pukem na holi a s trochou štěstí našel škvírku u bližší tyče z hranice brankové čáry.

Prostřední dvacetiminutovka začala lépe pro Kobru, která během přestávky nejspíš zažila studenou spršku v kabině. Gólman Pittr si však poradil se všemi střelami Pražanů. V polovině zápasu se blýskla naděje v podobě vyloučení v domácích řadách, jenže za 7 sekund se síly na ledě vyrovnali vyloučením Nagyho. Koncem třetiny se musel mít na pozoru brankář Tesař, Hronov zahroziůl přečíslením dva na jednoho.

Ve třetí třetině se zdálo, že by Kobra ještě mohla duel zdramatizovat. Ve 46. minutě totiž snížil Filip Vlček, který se prokličkoval do mezikruží a prostřelil Pittra. Jenže více už svěřenci Miloslava Šeby vymyslet nezvládli, naopak Wikow stvrdil své vítězství. Po spálené šanci dua Novák-Petrák se samostatnou akcí blýskl Jan Lederer, který potřetí v utkání překonal Tesaře. Po oddechovém čase Pražanů se rozhodli hosté pro hru bez brankáře. jejich šanci ještě navýšilo vyloučení Marise Jasse, jenže trefou do prázdné klece skóroval v oslabení Tomáš Hynek. Kobra tak v Hronově nebodovala a padla 1:4.




partneři klubu