17.01.2024

Na startu nadstavby vítězně! Kobra veze tři body z Hronova

Vít Trubička


Úvod nadstavbové fáze soutěže vyšel Branickým úspěšně! Kobra se za ním vydala do dalekého Hronova, kde se postupně dostala do vedení 3:0. Následně sice Východočeši snížili na rozdíl jediného gólu, avšak v úplném závěru přišla pojistka v podobě trefě Kamila Bříšky. Díky tomu se Kobra může radovat z prvního vítězného kroku v bojích za postupem do předkola play-off.


II/1, 17.01.2024 v 18:00

HC WIKOV Hronov

HC Kobra Praha

2:4

(0:1, 0:2, 2:1)

Branky a nahrávky: 52. Cestr (Vrtek), 54. Cestr (Vaňkovský, Táborský) – 11. Urban (Matuška, Vlček), 35. Bříška (Šteiner, Šťastný), 37. Šťastný (Bříška, Kvasnička), 60. Bříška (Málek). Rozhodčí: Šico – Gregar, Bezděk. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 205. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:4.

HC WIKOV Hronov: Pittr – Babrusev, M. Veselý, Táborský, Cestr, Kopecký, Voňka (A) – Vrtek, Straka, Lederer – T. Veselý, Hynek, Hájek (C) – Vaňkovský, Plíšek, Trandin (A) – Murtazin, Popitič.

HC Kobra Praha: Málek – Šteiner (A), Duda, Kulinic, Wolf, Shaklein – Bříška (A), Urban, Šťastný (C) – Vlček, Tichý, Míšek – Kvasnička, Petrák, Matuška.

Komentář k utkání

Kobra zahájila první utkání nadstavbové skupiny B aktivně. Už ve třetí minutě prověřil hronovského gólmana Pittra Martin Petrák. Východočeši se tak do své úvodní přesilovky víceméně jen bránili. Během ní se sice dostal do slibné šance Václav Cestr, avšak krátce po jejím skončení si Tomáš Urban narazil kotouč o betony brankáře Hronova, kličkou na vzdálenější tyč si ho položil a do volného prostoru elegantně zakončil.

Po zbytek úvodní periody byla hra poměrně vyrovnaná, avšak bez žádné výraznější příležitosti. Do kabin odcházela šťastnější Kobra s jednobrankovým náskokem.

I start druhé třetiny patřil Branickým. Ve velké šanci se znovu objevil Martin Petrák, ovšem i nyní měla hronovská obrana více štěstí. Kobra měla výhodu hned dvou přesilových her, přesto v nich nenašla recept na svého nedávného strážce svatyně, nyní v brankovišti soupeře. A i Hronov si otevřel možnost k několika příležitostem.

To se změnilo v čase 34:15, kdy našel Dominik Šteiner přihrávkou od pravého mantinelu Kamila Bříšku. Toho sice stínoval za zády jeden z bránících hráčů Hronova, přesto dokázal branický forvard v pádu uklidit kotouč za Pittrova záda.

O dvě minuty později navíc přišla branická pojistka. Tomáš Šťastný dostal nabito zpoza branky a z první napasoval puk k bližší tyči svatyně východočeského celku. Kobra ještě v úplném závěru této části utkání zahrozila díky další početní výhodě, leč na stavu se už nic nezměnilo, zůstal 3:0 ve prospěch Pražanů.

S tímto náskokem vstoupila Kobra opět dosti aktivně do závěrečného dějství. Ovšem, jak už tomu bylo v předchozích částech utkání, i tentokrát z toho nic nevytěžila a do hry se postupně dostával i domácí tým.

Hronovu se ale povedlo zdramatizovat vývoj utkání. Nejprve se v 52. minutě prosadil dělovkou zprava Václav Cestr. Stejný hráč pak o dvě minuty později dokázal snížit na rozdíl jediného gólu doklepnutím Vaňkovského pasu od modré. Záhy měl i Východočeši ještě další početní výhodu.

Tu sice Wikov nevyužil, proto poslední minutu a půl vyzkoušel hru bez gólmana. Což se mu ale vymstilo v podobě daleké střely Kamila Bříšky z vlastní obranné třetiny. Braničtí si tak pojistili konečné vítězství 4:2 na samý start nadstavbové fáze.




partneři klubu