16.03.2024

Sezóna končí, Kobra v Chomutově na výhru nedosáhla

Vojtěch Martinek


Cesta branických hráčů v sobotu dospěla do svého konce. Kobra před více než dvěma tisícovkami diváků usilovala o prodloužení série s Chomutovem a návratu série do hlavního města, jenže se jí ani tentokrát nepodařilo na severu Čech vstřelit gól a po výsledku 4:0 do čtvrtfinále postupuje vítěz základní části.


OF3, 16.03.2024 v 17:30

Piráti Chomutov

HC Kobra Praha

4:0

(2:0, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 12. Hübl (Kadeřávek, T. Svoboda), 14. Chrpa (Stehlík, Hübl), 42. Eret (Eliáš), 55. Eret (Eliáš, J. Svoboda). Rozhodčí: Šperl, Trnka – Sýkora, Teršíp. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2 021. Průběh utkání: 4:0.

Piráti Chomutov: Altrichter – Kadeřávek, Březák, Eliáš, Ulrych, Záruba, Havel (A), Váchal – Stehlík, Hübl (C), T. Svoboda – J. Svoboda, Eret, Tůma – Kostourek, Putz, Jouza – Mála, Koblížek, Chrpa (A).

HC Kobra Praha: Málek – Dudáček, Horáček, Šteiner (A), Stejskal, Duda – Houška, Urban, Šťastný (C), Vlček, Tichý, Míšek, Kvasnička, Petrák, Matuška, Nagy, Bříška (A), Janča.

Komentář k utkání

K první nebezpečné šanci utkání se dostal v páté minutě Tomáš Šťastný, který jel sám na Martina Altrichtera, nicméně šťastný nebyl, protože chomutovský maskovaný muž jeho pokus vychytal. Vstřelit branku se nepovedlo ani o dalších pět minut později na druhé straně hřiště Janu Svobodovi, který střílel z jasné pozice.

V čase 11:32 už to ale bylo jinak. Kadeřávek v přesilové hře vypálil od modré, jeho pokus vyrazil Roman Málek špičkou betonu a odraženého puku se ujal Viktor Hübl, jenž ho poslal do branky. Na navýšení Piráti čekali jen dvě a půl minuty, protože pak střelec první branky přihrál na Lukáše Stehlíka, jehož ránu ještě lehce tečoval Jakub Chrpa – 2:0.

Viktor Hübl se snažil otevřít další trefou i druhou dvacetiminutovku, nicméně vypálil jen těsně vedle levé tyče. Následně se k velké šanci dostal znovu Tomáš Šťastný, který poslal puk před prázdnou chomutovskou bránu, ale Tomáš Koblížek jeho štěstí zhatil.

V pětadvacáté minutě mohl přidat další gól Martin Tůma, jenže přestřelil. Podobně nebezpečně vyhlížející šanci Dominika Šteinera zlikvidoval o chvíli později i druhý brankář na opačné straně ledové plochy. Hosté se v čase 32:19 chvíli radovali, ale branka Filipa Vlčka nakonec nemohla být uznána, protože puk předtím opustil ledovou plochu a dotkl se ochranné sítě.

Po bezgólové druhé třetině v čase 41:24 rozvlnil brankovou síť hostů Petr Eret střelou nad rameno. Další navýšení měl na holi Milan Kostourek, nicméně situaci překombinoval a ačkoliv před sebou měl prázdnou bránu, nedokázal do ní zakončit – 3:0.

Střelec třetího gólu se prosadil v čase 54:09 ještě jednou. Jan Svoboda přivezl puk do útočné třetiny, přihrál na Ereta, který kotouč předal Eliášovi. Každopádně ten mu puk znovu vrátil a prosadil se tak podruhé Petr Eret. Na konci utkání to zkoušel ještě Vladislav Houška, ale Altrichter na něj vyzrál – 4:0.

Hostům se prosadit nepovedlo, Piráti tak přidali i třetí nezbytné vítězství a vybojovali si postup do čtvrtfinále. Kobře sezóna touto chvílí skončila.

(převzato z piratichomutov.cz, autorka: Eliška Ratiborská)



Ohlasy trenérů

Petr Martínek (Piráti Chomutov): „Třetí zápas a já bych řekl, že třetí úplně stejný. Těžké utkání. V první třetině jsme dali dva góly, které nás trošku uklidnily, ale ve druhé jsme přestali hrát náš hokej a zbytečně jsme vymýšleli. Dostali jsme tím Kobru do hry a je štěstí, že nás podržel brankář, který odchytal skvělý zápas. Ve třetí třetině už jsme si to pohlídali, zjednodušili hru a zaplať pánbůh jsme to urvali.“

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): „Nás stálo hodně sil už předkolo, které jsme hráli s Mostem, to už bylo prakticky play-off. Myslím, že série s Chomutovem byla hodně vyrovnaná. Piráti mají kvalitní mančaft. Nám chybí tři hráči, možná kdyby tu byli, tak to bude ještě jiné. Neměli jsme v rozhodujících chvílích tolik štěstí, měli jsme vyhrát speciálně u nás v tom druhém zápase, kdy jsme byli ve třetí třetině lepší a rozhodovalo prodloužení kdo s koho. Ale takový už je hokej, jsou potřeba kvalitní hráči a kvalitní rozhodčí. Ještě bych chtěl popřát Chomutovu do dalších bojů, aby se dostal co nejdále.“



partneři klubu