21.09.2024

Čtyři góly nestačily, Kobra padla v Kralupech 4:5

David Zlomek


Po výborném vstupu do sezony díky výhře 6:2 proti Chebu se Kobra těšila do Kralup. Tamní hráči ale předvedli dobrý výkon a vyhráli 5:4, Kobra se tak vrací s prázdnou, nápor ve třetí třetině nestačil.


2. kolo, 21.09.2024 v 18:00

HK Kralupy nad Vltavou

HC Kobra Praha

5:4

(4:2, 1:1, 0:1)

8. Arnošt (D. Němeček, Sklenář), 8. Hampl (Zedek, Uhlík), 13. Broš, 16. Jobánek (Arnošt, Sklenář), 36. Šilhavý – 6. Bříška (Do. Šteiner, Šťastný), 19. Krupička, 40. Šťastný (Do. Šteiner, Bříška), 59. Krupička (Houška)

HK Kralupy nad Vltavou: Kalista (Sochůrek) – D. Němeček, M. David (A), Zedek (C), J. Kučera, Zajíc, Kapoun, Hušek – Sklenář, Arnošt (A), Jobánek – Hampl, Hrala, Uhlík – Zídek, Šilhavý, Soukup – Broš, Bradáček, Marek. Trenér: David Švagrovský

HC Kobra Praha: Hosnedl (Ondrík) – D. Kučera, Dudáček, Do. Šteiner (A), A. Straka, J. Sýkora, Grauer, Hron – Šťastný (C), Vlček, Davídek – S. Tichý, Bříška (A), Theimer – Urban, Petrák, Houška – Míšek, Krupička, Nagy – Da. Šteiner. Trenér: Miloslav Šeba

Komentář k utkání

Po výborném vstupu do sezony díky výhře 6:2 proti Chebu se Kobra těšila do Kralup. Tamní hráči ale předvedli dobrý výkon a vyhráli 5:3, Kobra se tak vrací s prázdnou.

Začátek zápasu byl přitom pro Kobru ideální, hned po šesti minutách se prosadil Kamil Bříška, jenž zpoza brány pohotově zasunul kotouč za gólmana.

Vedení Pražanům ale vydrželo jen něco přes minutu. Dominik Arnošt totiž dokázal tečovat nahození od modré čáry, brankář Kobry Lukáš Hosnedl kotouč vůbec neviděl, hráči Kralup velmi dobře clonili. Hned za třicet vteřin byl obrat dokonán, Ondřej Hampl se dobře zorientoval v brankovišti.

Hosty tohle logicky rozhodilo, domácí měli více ze hry a rezultovala z toho další branka. Josef Broš tentokrát dokonale využil zaváhání jednoho z obránců, který při rozehrávce ztratil kotouč.

Smolná pasáž utkání pokračovala. Útočník Kobry Šťastný nevyužil solidní šanci na zdramatizování, a tak se radovali opět domácí. Jonáš Jobánek zužitkoval nápaditou kombinaci v útočné třetině.

Kobře se do konce první periody ještě podařilo utkání zdramatizovat, když se ve vlastním oslabení dokázal prosadit Jan Krupička.

Na začátku druhé periody se hodně vylučovalo, Kobra měla dokonce šanci přesilovky pět na tři, nicméně ani jeden z týmů nedokázal převahu zužitkovat. Dva slepené góly padly až v poslední pětiminutovce druhé třetiny. Nejprve slavil domácí Vojtěch Šilhavý, načež kontroval hostující Tomáš Šťastný.

Ve třetí třetině se Kobra se vší vervou pustila do útoku a byla mnohem aktivnější než domácí Kralupy, avšak ty zase dobře zavřely obranu, a tak se na skóre dlouho nic neměnilo. Až těsně před koncem se po odvolání gólmana prosadil Krupička, ale nic víc už Kobra nestihla, a tak ze druhého utkání sezony tak Kobra odchází s prohrou proti Kralupům 4:5.



Aktuálně na webu


partneři klubu