02.10.2024

První venkovní triumf! Kobra vyhrála v Písku

David Zlomek


Kobra jela ve středu do Písku v dobré náladě, která byla způsobena sobotní výhrou 7:3. Nicméně také s vědomím, že první venkovní zápas v sezoně prohrála. Tento scénář se ale neopakoval, díky třem gólům ve druhé třetině veze Kobra z jihu Čech výhru 4:2.


4. kolo, 02.10.2024 v 17:30

IHC Králové Písek

HC Kobra Praha

2:4

(0:1 2:3, 0:0)

Branky a nahrávky: 21. Šulek (Matiášek, Radoš), 32. Čížek (Bárta, Seidl) – 11. Bříška (Šťastný, Dominik Šteiner), 25. Šťastný (Vlček, Bříška), 29. Bříška, 40. Bříška (Šťastný). Rozhodčí: Němec – Tvrdík, Charvát. Vyloučení: 5:2. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0.

IHC Králové Písek: Gába (R. Kříž) – Radoš (A), Čunát, Hanus, Čížek, J. Turek, Janda, Čančura – Matiášek, Volf (C), Šulek – Seidl (A), Bárta, Pouzar – Václav Brož, Hollar, Matašovský – Pechlát, Zayml, Marcilis. Trenér: Tomáš Matušík

HC Kobra Praha: Hosnedl (Ondrík) – Dominik Šteiner (A), D. Kučera, A. Straka, Grauer, Dudáček, J. Sýkora, Hron – Bříška (A), Šťastný (C), Vlček – Krupička, S. Tichý, David Šteiner – Davídek, Urban, Theimer – Nagy, Petrák, Míšek. Trenér: Miloslav Šeba

Komentář k utkání

Vyrovnaný úvod zápasu, ve kterém se střídaly útoky obou týmů, více rozsekla až osmá minuta, kdy byl domácí Václav Pechlát vyloučen na 2+2 minuty. Touto velkou šancí hokejisté Kobry nepohrdli a v 11 minutě slavili první branku. Po pěkné kombinaci střílel z první jeden z pražských útočníků, v ten moment se sice domácí brankář zaskvěl, na dorážku Kamila Bříšky už ale nedosáhl.

Opaření domácí se vypařili ze hry a aby toho nebylo málo, nabídli Kobře další přesilovku. Byť využita nebyla, odcházeli hosté do kabin s vedením 1:0.

Ve druhé třetině ale domácím stačilo jen devět vteřin na to, aby se prosadili. Po signálu a nahozením o mantinel se prosadil Ondřej Šulek. Za čtyři minuty později si ale Kobra vzala vedení zpět, to když přesně dorážel Tomáš Šťastný. Dalších zhruba 240 vteřin a další branka hostů, opět se radoval Bříška.

Ve 32. minutě dostal Písek šanci hrát přesilovku, kterou nepohrdl. Od modré čáry dal gól Adam Čížek. Spokojenější šli do kabin přece jen hráči Kobry, půl minuty před sirénou oslavil hattrick Bříška.

Třetí třetina byla plná nepřesností a často se přerušovalo. To byla voda na mlýn hráčům Kobry, kteří si vážili náskoku a nechtěli jej promrhat. Tohle se povedlo až do konce zápasu, a tak Kobra slaví výhru 4:2.



Aktuálně na webu


partneři klubu