12.10.2024

Stíhací jízda nestačila, Kobra s Příbramí padla 4:6

David Zlomek


Šlágr kola o čelo tabulky vyzněl příznivě pro Příbram, a to hlavně zásluhou první třetiny, ve které dostala Kobra čtyřgólový příděl. Ve zbytku utkání sice statečně bojovala a doháněla, avšak nestačilo to, a tak padla 4:6.


7. kolo, 12.10.2024 v 18:00

HC Kobra Praha

HC Baník Příbram

4:6

(0:4, 2:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 33. Davídek (Krupička), 39. Šťastný (Bříška, Vlček), 48. Davídek (D. Kučera, Nagy), 58. Bříška (Dominik Šteiner) – 3. Krejčí (Havlín, Gengel), 10. Krejčí (Havlín, Pinkas), 17. Gengel (M. Kvasnička, Saňa), 19. Pinkas (Bednařík, Josefus), 46. Kremláček (Kafka, Hasman), 59. Gengel (Kafka, Josefus). Rozhodčí: Šperl – Žídek, Tuháček. Vyloučení: 4:3. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 274. Průběh zápasu: 0:4, 2:4, 2:5, 4:5, 4:6.

HC Kobra Praha: Hosnedl (21. Ondrík) – J. Sýkora, D. Kučera, Dudáček, Dominik Šteiner (A), Grauer, Šaklein, A. Straka – David Šteiner, Šťastný (C), Vlček – Krupička, Davídek, S. Tichý – Theimer, Nagy, Bříška (A) – Houška, Petrák. Trenér: Miloslav Šeba

HC Baník Příbram: Šorf (Tichon) – Zdeněk, R. Jelínek, Havlín, Krejčí, Saňa (A), Kremláček, T. Pánek – Kafka (C), Kolda, Bednařík – Furch, Josefus (A), Štípek – Pinkas, M. Kvasnička, Labuzík – Hasman, Mařík, Gengel. Trenér: Radek Bělohlav

Komentář k utkání

Šlágr kola o čelo tabulky vyzněl příznivě pro Příbram, a to hlavně zásluhou první třetiny, ve které dostala Kobra čtyřgólový příděl. Ve zbytku utkání sice statečně bojovala a doháněla, avšak nestačilo to, a tak padla 4:6.

O tom, jakým směrem se bude první třetina ubírat, ukázala hned třetí minuta, ve které se prosadil Daniel Krejčí po pohledné kombinaci z pravého kruhu. O pár minut později Kobra nevyužila přesilovku, což byla voda na mlýn pro hosty. Krejčí slavil v desáté minutě podruhé, tentokrát se uchytila jeho střela z ostrého úhlu.

První třetina i nadále pokračovala ofenzivním stylem, nicméně branky stříleli jen hosté. Ladislav Gengel zužitkoval parádní kombinaci v sedmnácté minutě, o dalších sto dvacet vteřin zužitkoval rychlý protiútok Tadeáš Pinkas.

Snažení Kobry v druhé třetině zbrzdila dvojice vyloučení, nicméně poté přišla šance přesilovky i pro domácí a mohl se slavit první gól, Milan Davídek se prosadil ze slotu. Těsně před druhou sirénou se zadělalo na drama, nepřehlednou situaci zužitkoval v gól Tomáš Šťastný.

Jakýkoliv možný nápor Kobry odpálkoval Baník v 46. minutě, další přesilovku zužitkoval Vladimír Kremláček a zvýšil na 5:2.

S tím se ale Kobra nechtěla smířit, v 48. minutě šikovně tečoval Davídek. Delší dobu se pak nic nedělo, ale dění pořádně zhoustlo dvě a půl minuty před koncem, kdy na rozdíl jediné branky snížil bombou z kruhu Kamil Bříška. Tři body si ale přeci jen odvezla Příbram, skóre do prázdné brány pečetil Gengel.



Aktuálně na webu


partneři klubu