19.10.2024

Kobra porazila rozjeté Vrchlabí a v soutěži se drží u čela

Štěpán Navrátil


V utkání s Vrchlabím sice Kobra od začátku musela dotahovat náskok soupeřem, díky silnému finiši ale dotáhla duel až do prodloužení a následně i do nájezdů, v nichž o dvou bodech pro Pražany rozhodl Tomáš Šťastný.


9. kolo, 19.10.2024 v 18:00

HC Kobra Praha

HC Stadion Vrchlabí

4:3sn

(0:1, 0:1, 3:1 - 0:0)

HC Kobra Praha – HC Stadion Vrchlabí 4:3 (0:1, 0:1, 3:1 – 0:0) Branky a nahrávky: 45. Vlček (David Šteiner, A. Straka), 49. D. Kučera (S. Tichý, David Šteiner), 57. Bříška (Vlček, Šťastný), rozh. náj. Šťastný – 1. Moník (Chrtek), 23. Moník (J. Kynčl, D. Chalupa), 47. D. Chalupa (Chrtek, Š. Turek). Rozhodčí: Červenka – Stacho, Figer. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 152. Průběh zápasu: 0:2, 1:2, 1:3, 4:3.

HC Kobra Praha: Ondrík (Hosnedl) – Šaklein, Dudáček, Dráb, D. Kučera, Dominik Šteiner (A), Grauer, A. Straka – Šťastný (C), Vlček, Krupička – Davídek, S. Tichý, Míšek – Theimer, Nagy, David Šteiner – Bříška (A), Petrák

HC Stadion Vrchlabí: Červinka (J. Tichý) – T. Kynčl, Bendík (C), Fiala, Hladík, Kerekanič, Gurjevskij, J. Kynčl – D. Chalupa, Chrtek, Moník – Š. Turek, Tatar, Poul – Krsek, Bláha (A), Jirků – Jakubec, Šlaicher, Mach

Komentář k utkání

Jako první se do vedení dostali hosté, když po pouhých šestnácti sekundách hry procpal kotouč až do sítě Filip Moník. Na startu druhého dějství navíc zvyšoval na 2:0 pro Vrchlabí David Chalupa, jenž pohotově dorážel volný puk po nahození Jakuba Kynčla.

David Šteiner vymyslel ve třetí periodě skvělou přihrávku zpoza branky. Po naznačení pohybu vpřed totiž zmátl celou obranu zadovkou a Filip Vlček tak mohl zakončovat do takřka prázdné klece. Dvoubrankové vedení hostům sice vrátil v přesilové hře David Chalupa, jenže Kobra předvedla skvělý finiš.

Rovněž v přesilové hře snížil na rozdíl jediné branky tvrdou ranou od modré Dominik Kučera a tři minuty před sirénou se postaral o vyrovnání Kamil Břiška, jenž se z mezikruží prosadil ranou zápěstím naprosto přesně.

O vítězi utkání nerozhodlo ani prodloužení, a tak duel dospěl do nájezdového rozuzlení, v němž byl jediným úspěšným střelcem až v páté sérii Tomáš Šťastný.



Aktuálně na webu


partneři klubu