03.11.2018

Derby je naše! Kobra si v Letňanech zastřílela

Vojtěch Martinek, Libor Kokoška


P R A H A – První druholigová bitva o hlavní město v letošním ročníku skončila jasným vítězstvím Branických! V sobotu v letňanské Ice areně nasázeli tamním Letcům hned pět branek, zatímco Václav Mouček za svá záda pustil pouze jednu. Kobra tak zvítězila podruhé z posledních tří zápasů a pomalu ale jistě dohání ztrátu na předposlední Bílinu.


15. kolo, 03.11.2018 v 17:00

HC Letci Letňany

HC Kobra Praha

1:5

(0:2, 0:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 55. Šergl (Fabiánek, Horák) – 3. Šťastný, 18. Nestrašil (Slabý, Hlinka), 24. Schejbal (Kysela), 36. Nestrašil (J. Verbík), 48. Šťastný (Kysela, Netolický). Rozhodčí: Hucl – Žídek, Hnát. Vyloučení: 5:7, navíc Beran (LET) 10 min OT. Využití: 1:1. Diváci: 99. Průběh utkání: 0:5, 1:5.

HC Letci Letňany: Sochůrek – Gebell, Beran (C), Eliáš, Valík, Keller – Fabiánek, Nedorost, Procházka, Dyrynk, Šergl, Uhlíř, Šilhan, Vobořil, Hanuš, Barbora, Kotyra, Horák.

HC Kobra Praha: Mouček – Skočovský, Semrád, Kasík, Schejbal, J. Verbík, R. Verbík (A), Ryzák – Pekárek, Netolický, Kysela, Hanták Nestrašil, D. Šteiner (C), Slabý, Šmerha, Šťastný, Hlinka.

Komentář k utkání

Hráči Kobry se můžou radovat, zvítězili nad rivalem z Letňan v malém pražském derby! Po suverénním vítězství 5:1 berou braničtí hráči 3 body. V tabulce tak ztrácejí na předposlední Bílinu už jen jeden bod. Letňany se zato potápí do ještě hlubší krize.

Kobra vstoupila do sobotního důležitého zápasu takřka v plné sestavě, chyběli jen dva dlouhodobě zranění obránci. V brance opět nastoupil Moučka, který tak odchytal už třetí utkání v řadě.

Kobra vstoupila do utkání velmi dobře a ihned ve třetí minutě Tomáš Šťastný perfektně trefil šibenici hostující branky. Gól padl v přesilové hře po faulu domácího Nedorosta. Brzké vedení Kobru nakoplo a v první třetině domácí tým z Letňan takřka k ničemu nepustila. Po faulu Ryzáka se domácím naštěstí nepovedlo zužitkovat nabídnutou přesilovou hru. Ve 13. minutě se vylučovalo na obou stranách, na straně domácích si šel sednout Keller za sekání, Šteiner z Kobry ho následoval s totožným proviněním. Hra 4 na 4 góly nepřinesl. O něco později, v 18. minutě, se už ale hosté mohli opět radovat. Viktor Nestrašil z otočky povedeně skóroval, hra se uklidnila a hostující hráči konečně získali potřebné sebevědomí. Ke konci třetiny se opět hrálo 4 na 4. Keller si šel se Šteinerem sednout kvůli strkanici před brankou, gól opět nepadl. Kvůli jednomu hráči na kluzišti navíc šla hostující Kobra do 3. Početní výhoda Letců avšak trvala pouze necelých 20 sekund.

Do druhé třetiny vstoupili hosté v početní nevýhodě, které málem využil kapitán domácího celku Beran, jeho tvrdá střela ale nakonec mířila pouze do břevna branky dnes skvěle chytajícího Moučky. Ve 23. minutě se opět radovali hosté, střela Jakuba Schejbala od modré lajny propadla až do domácí branky. Kobra tak vedla už náskokem třídy. Netolický o několik minut později tvrdě dohrál svého soupeře, ani tentokrát se ale neproduktivním Letcům nepovedlo překonat Moučka. Zato na druhé straně to vřelo, hráči Kobry přečíslení 2 na brankáře nakonec ale nezužitkovali v gól. V 31. minutě trefil hráč Kobry Slabý bekhendem tyčku domácí branky. O minutu později se zase hrálo 4 na 4. Tentokrát z hry ve velkém tempu už gól padl, náskok Kobry potvrdil dvojnásobný střelec sobotního zápasu Viktor Nestrašil. Jednalo se o další pumelici od modré lajny, která málem protrhla síť domácí branky.

Do třetího dějství sobotního zápasu se vstupovalo za takřka rozhodnutého výsledku, do utkání navíc vstoupila frustrace letňanských hráčů, která chvílemi nebrala mezí. Po pěti minutách hry se domácí brankář Sochůrek vytasil s povedeným zákrokem, vychytal totiž pokus Netolického. I na druhé straně to jiskřilo. I Moučka ukázal své kvality a zatavil kotouč putující do takřka prázdné hostující branky. Přísloví „Nedáš, dostaneš“ se potvrdilo. Po 17 sekundách od výtečného zákroku hostujícího brankáře se totiž prosadil Tomáš Šťastný, po povedené kombinaci střílel do prázdné letňanské branky.

Frustrace letňanských hráčů nabrala svého vrcholu společně s desetiminutovým vyloučením kapitána Letců Václava Berana, ten si totiž počíhal na jednoho z hostujících hráčů, kterého tvrdě udeřil do obličeje. Ke konci utkání i domácí vsítili svůj první gól, na konci povedené kombinaci v přesilové hře po zákroku Nestrašila skóroval Jan Šergl.



Ohlasy trenérů



partneři klubu