10.11.2018

Kobra si poradila i s buldoky, už není poslední!

Vojtěch Martinek, Libor Kokoška


P R A H A – Kobra v sobotu na svém ledě přivítala Řisuty, kterým vrátila porážku z prvního vzájemného střetnutí a prodloužila tak jejich trápení! Po vítězství 4:1 si na své konto připsala veledůležité tři body, díky nimž se po dlouhých týdnech konečně odlepila od poslední příčky severní skupiny, na kterou i přes nájezdovou výhru v Děčíně míří Bílina.


16. kolo, 10.11.2018 v 18:00

HC Kobra Praha

HC Řisuty

4:1

(1:0, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 6. Hlinka (Ryzák), 31. Schejbal (Nestrašil, Hlinka), 46. Kysela (Hanták, Ryzák), 52. Šergl (Verbík J., Nestrašil) – 36. Náprstek (Hampl, Vyskočil). Rozhodčí: Horáček – Krátký, Svoboda. Vyloučení: 8:6, navíc Ryzák (KOB) 10 min. OT a Schejbal (KOB) 5+OK. Využití: 1:0. Diváci: 78. Střely na branku: 25:23. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1.

HC Kobra Praha: Mouček – Skočovský, Semrád, Kasík, Schejbal, Verbík J., Verbík R. (A), Ryzák – Mucha, Netolický, Šeba, Kysela, Hanták, Nestrašil, Šergl, Šteiner (C), Slabý, Šmerha, Šťasný, Hlinka.

HC Řisuty: Ilašenko – Kučera, Chládek, Potěchin, Dostál, Kolářík, Šíma, Libovický – Kos (C), Patyk, Urbanec, Krpata, Řepka, Vyskočil, Náprstek, Hampl, Kučera, Rod (A).

Komentář k utkání

Kobra si na svou stranu připisuje další vítězství a jelikož Bílina zvládla venkovní utkání v Děčíne až po nájezdech, poskakuje tak na předposlední 6. místo. Celek z Prahy opět nastoupil v plné polní, brankářské betony opět oblékl brankář Moučka, v poli najdeme zkušeného beka Ryzáka, Šteinera, Šmerhu nebo Šťastného. Do sestavy se poměrně překvapivě vešel mladý Richard Mucha nebo jeho jmenovec Richard Šeba.

Hostující brankář Ilašenko už zpočátku ukázal, že proti branickým útočníkům stojí zkušený gólman, který určitě nebude dostávat žádné laciné góly. Po jednom velmi povedeném zákroku už ale inkasoval. Nahození Filipa Hlinky z modré lajny propadlo až za záda hostujícího brankáře. Do konce si oba dva týmy připsali po jedné velké šanci, Tomáš Šmerha ani Ondřej Krpata si ale gól nepřipsali. Kobra v první třetině musela dvakrát čelit početní výhodě soupeře.

Do druhé třetiny se vstoupilo za stavu 1:0 pro domácí celek. Neuběhlo ale ani 10 minut a hráči s kobrou ve znaku se mohli radovat znovu. Po vyloučení Davida Vyskočila totiž Jakub Schejbal padáčkem překonal zmateného Ilašenka. Kobra tak šla do dvoubrankového vedení. O minutu později přišel tvrdý zákrok od domácího beka Marka Ryzáka, který rozhodčí posoudil jako „úder do oblasti krku a hlavy“, a poslat tak domácího obránce na deset minut ven. V 36. minutě dorazil do odkryté branické branky puk Šimon Náprstek. Tvrdá hra domácího celku pokračovala i po obdrženém gólu, tentokrát to ale Jakub Schejbal přecenil a za obdobný faul byl rozhodčím poslán do sprch. Kobru navíc čekalo nepříjemné pětiminutové oslabení.

Do třetí třetiny vstoupili lépe opět domácí. Ve 45. minutě se trefil po povedené kombinaci Jiří Kysela, skóre už jen kosmeticky upravil o sedm minut později Jan Šergl.

Toto vítězství přišlo právě vhod. Do velmi důležitého středečního utkání s Bílinou tak bude Kobra vstupovat z lepší pozice v tabulce. Play-off je ještě daleko a náskok čtvrtého celku naší skupiny je čím dál tím menší!

Sobotní utkání bylo věnováno stému výročí od založení Československa. Vstup tak byl pouze dobrovolný.



Ohlasy trenérů



partneři klubu