04.09.2018

Kobra v odvetě Řisutům podlehla

Vít Trubička


Kobra nastoupila do předposledního utkání v rámci letní přípravy. Proti Řisutům se jí velmi dlouho dařilo, dostala se dokonce do dvoubrankového vedení. Samotný závěr si ale hráči řisutského týmu ohlídali a otočili vývoj utkání ve svůj prospěch. Kobra tak podlehla Řisutům na slánském ledě 2:5.


přát., 04.09.2018 v 18:30

HC Řisuty

HC Kobra Praha

5:2

(0:1, 2:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 27. Náprstek (Fortelka), 31. Libovický, 48. Hampl, 55. Krpata (Urbanec) – 15. Karoch, 23. Verbík J. . Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:2, 3:2.

HC Řisuty: Ilašenko – Kolářík, Rudovský, Šíma, Chládek, Kučera J., Libovický – Krpata, Kos, Urbanec – Fortelka, Hampl, Náprstek – Vyskočil, Řepka, Kučera M.

HC Kobra Praha: Mouček – Drahorád, Ryzák, Verbík R., Skočovský, Karoch, Verbík J. – Kellner, Šteiner, Kysela – Šťastný, Jedlička, Tůma – Slabý, Hlinka, Bořík

Komentář k utkání

Po úvodním rozehřívacím startu se začala Kobra prezentovat velice aktivním hokejem. Proti gólmanu Řisut podnikali Pražané mnoho útočných výprav. Svatyně Řisut ale zůstala dlouho nedobyta. S přibývajícími minutami se i domácí dostávali do šancí, hra se tudíž často přesouvala od jedné branky k druhé. Řisutským pomohlo i vyloučení Filipa Hlinky. První gól ale padl krátce po jeho návratu. Pět minut před koncem první třetiny otevřel skóre Martin Karoch, když z mezikruží napálil kotouč přímo do odkrytého prostoru u pravé tyčky Ilašenkovy branky. Řisuty se následně dočkaly další přesilovky. V množství šancí ale vůbec nebylo poznatelné, který z týmů hraje v menším počtu hráčů. V té další sice musel pražský tým více bránit, své brankoviště ale spolehlivě uhájil. I proto Kobra odcházela do kabin po první třetině se zaslouženým vedením 1:0.

Do druhé třetiny vstupovaly Řisuty dokonce s dvounásobnou početní výhodou. I toto oslabení ale Kobra ubránila, naopak ve své úvodní přesilovce navýšila své vedení zásluhou Jakuba Verbíka. Svou druhou přesilovku již Kobra tak elegantně nezvládla, navíc po návratu řisutského hráče z trestné se domácí vydali k úspěšnému protiútoku. Rychlou kombinaci na dva doteky od gólmana zakončil Šimon Náprstek. Nedlouho poté došlo k vyrovnání na straně Řisut po trefě Tomáše Libovického. Aktivita domácího celku pak spíše narůstala. Kobra se dostala pouze k několika protiútokům. V brance Kobry doslova čaroval Václav Mouček. Zejména díky němu Pražané více neinkasovali a druhá třetina skončila za vyrovnaného stavu 2:2.

Úvod třetí periody přinesl oboustranně velice aktivní hokej. Z počátku sice téměř bez šancí, ty se ale následně stupňovaly. Téměř pět minut také nebyla hra přerušena, paradoxně po tom, co k přerušení došlo, odešel na trestnou lavici hráč Kobry Jiří Kysela. Následně se na ni posadil i David Skočovský. Tuto přesilovku nakonec Řisuty využily. Recept na Václava Moučka, který dosud v brance předvedl řadu famózních zákroků, našel Ondřej Hampl. Početní výhodu si posléze vyzkoušela i Kobra. V prostoru před brankou Ilašenka se ale zformovala příliš pozdě a téměř nic zde nevytvořila. Což ale neplatilo v době po vyrovnání početních sil. Pražský tým se dostával před branku venkovanů ze Středních Čech již častěji. Ke vstřelení gólu ale došlo na opačné straně ledové plochy. Prudkou střelou z první nasměroval puk do odkrytého prostoru u levé tyče Moučkovy branky Ondřej Krpata.

Byla to ale Kobra, která se snažila nějak zvrátit nepříznivý vývoj utkání. Pomohla ji k tomu další přesilovka, neboť se v ní uhnízdila v útočném pásmu. Skóre se ale měnilo na opačné straně. Do prázdné branky poslal puk Matěj Kos, čímž pojistil výhru svého týmu.




partneři klubu