06.10.2018

Bravo! Dorost v Holešovicích porazil Spartu!

Vojtěch Martinek


P R A H A – V sobotu odpoledne zajeli braničtí dorostenci do nedalekých Holešovic, kde vyzvali na souboj domácí Spartu. Po dvou brankách Ondřeje Výkruty, jednom zásahu Filipa Sekuly a fantastickém výkonu gólmana Filipa Tučka si ze severu Prahy Kobra odvezla vítězství a připsala si tak do tabulky další tři body! Domácí brali pouze jeden, a to po trefě Broše v nadstavbě.


7. kolo, 06.10.2018 v 13:30

HC Sparta Praha

HC Kobra Praha

2:3

(1:2, 1:1, 0:0 - N 1:0)

Branky a nahrávky: 20. Krupička (Höll, Brůna), 23. Hamršmíd (Ducháč, Pírs), rozh. gól v nadstavbě 63. Broš (Tomov) – 6. Sekula (Tichý, Král), 7. Výkruta (Bucek), 34. Výkruta (Bucek). Rozhodčí: Šmika – Hynek, Košťálová. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:2. Diváci: 46. Střely na branku: 33:12. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3.

HC Sparta Praha: Sluka – Tomov, Brůna, Ducháč, Ludvík – Broš, Mácha, Höll, Krupička, Straka, David, Hamršmíd, Pírs, Červenka, Kalný, Němec, Theimer, Vitouch.

HC Kobra Praha: Tuček – Šnajberk, Bucek, Šesták, Bartoň, Frydrich, Capoušek – Kvasnička, Král, Tichý, Výkruta, Rajilič, Sekula, Valenta, Halfar, Strnad.

Komentář k utkání

Sparťané vlétli do zápasu jako uragán, od prvních sekund Kobru přehrávali. Jejich tlak zesílil v přesilové hře, ale Tučka nepropálili. Poté usedli na trestnou také domácí, čímž nejen oslabili svou převahu, ale v důsledku přesilové hry hostů pět na tři Sluka poprvé kapituloval. Po sérii přihrávek se prosadil z předbrankového prostoru Filip Sekula. Za půl minuty přišla další rána pro Spartu. V klasické početní výhodě na 2:0 pro hostující tým zvýšil Ondřej Výkruta.

Hráčům z Holešovic chvíli trvalo, než se ze studené sprchy oklepali. Nicméně postupně se dostávali více a více ke slovu a brankáře Tučka odstřelovali jedním pokusem za druhým. Jenže Kobra hrála výborně do defenzívy, a když dostala možnost přesilové hry, byla velmi blízko k navýšení vedení. V těchto momentech hrál velkou roli gólman Sluka, jenž nastoupil do utkání bez brankářského kolegy. Sparťanům se v samotném závěru dějství nakonec Tučka překonat povedlo. Před odkrytou sítí obdržel nahrávku Jan Krupička a bez obtíží namířil puk do sítě.

Do druhé třetiny opět vstoupili silněji domácí hokejisté. Od začátku tlačili na Kobru a také z toho vytěžili kýžené vyrovnání. Jan Hamršmíd tečoval nahození od modré Ducháče. Spartě druhá trefa přidala na síle a Tuček nevěděl, kam dřív v bráně skočit. Právě na jeho zákrocích si zuby lámali sparťané a Kobra nemusela dohánět žádné gólové manko.

Oproti úvodní dvacetiminutovce byli hráči na obou stranách více disciplinovaní. Nicméně to nezabránilo hostům jít do rychlého protiútoku a vrátit si zpět vedení. Po kuriózním střetu bránícího sparťana a gólmana Sluky došťouchal kotouč do domácí sítě Ondřej Výkruta. Poté byli sparťané poněkud zaskočení a vzápětí se dopustili postupně dvou faulů. Nicméně domácí soupeře k ničemu nepustili, a tak se do kabin šlo za stavu 2:3.

Úvodem třetí třetiny ještě zbývalo přes 40 vteřin z trestu domácích, nicméně Kobra se k ohrožení Sluky neprobojovala. Poté už se pevně slova znovu ujali sparťané. Hra byla více kouskovaná zakázanými uvolněními mužstva z Braníku, více se tak zapotil Tuček, před kterým proběhlo nemálo vhazování. Postupně začala být ale vidět únava na Spartě a mírná rozladěnost ze zákroků brankáře modrožlutého mužstva.

Domácím se naskytla veliká šance na vyrovnání v podobě 42 vteřin dlouhé početní výhodě pět na tři. Jenže Kobra nepříjemnou skutečnost ustála a tím opět o něco oslabila převahu sparťanů. Sparta dvě a půl minuty před koncem základní hrací doby vyzkoušela hru v šesti, ale i přes kanonádu a velký tlak do brány se Holešovickým nepovedlo srovnat. Nováček extraligy tak bral tři body za vítězství 3:2.

Spravit chuť si mohla Sparta v nadstavbě. Od prvních sekund byla znovu jasně dominantní, Kobru nepouštěla vůbec k puku a hru držela ve své moci. Řadu pokusů vykryl opět Tuček, který má obrovský podíl na úspěchu Kobry. Jenže na jeden pokus už nestačil. Josef Broš se ujal puku ve středním pásmu, sám ujížděl na bránu Kobry a úspěšně obhodil strážce svatyně. Sparta si tak připisuje bod z nadstavby.




partneři klubu