27.10.2018

Proti Litvínovu to dorostu nevyšlo, Chemici odvezli všechny čtyři body

Vít Trubička


Litvínovští byli bohužel nad síly dorostenců Kobry. Byť první třetinu držela Kobra krok, od vstřeleného gólu hostí to šlo lehce z kopce. Hosté se dostávali častěji do šance, byť málokterou z nich využili. Tomu pomohl i výkon Filipa Tučka, který v řadě případů svůj tým udržel nad vodou, byť pětkrát inkasoval. Litvínov si tak odvezl domů všechny čtyři možné body.


12. kolo, 27.10.2018 v 17:00

HC Kobra Praha

HC VERVA Litvínov

0:4

(0:1, 0:2, 0:1 - N 0:1)

Branky a nahrávky: 20. Brouček (Slavík, Krocker), 24. Skuhrovec, 31. Slavík (Brouček, Hocelík), 55. Skuhrovec (Adámek), 64. Brouček (Slavík). Rozhodčí: Müller – Sekera, Hána. Vyloučení: 9:4, navíc Kalajev (KOB) - 10 min OT, Bucek (KOB) - 5+OK, Tichý (KOB) - 10 min OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 17:38. Průběh utkání: 0:4.

HC Kobra Praha: Tuček (Liemann) – Kalajev, Bucek, Bartoň, Chytil, Capoušek – Král, Tichý, Rajilič, Sekula, Valenta, Halfar, Strnad, Kvasnička, Pražák.

HC VERVA Litvínov: Čermák (Ešler) – Werner, Hynek, Cimrman, Hocelík, Kadár, Novotný, Hora – Dej, Šikl, Adámek, Kočárek, Vopat, Slavík, Špaček, Brouček, Pešta, Krocker, Skuhrovec.

Komentář k utkání

Od počátku první třetiny byl Litvínov zcela jasně aktivnějším celkem. Filip Tuček se musel v brance hodně zapotit. Žádná z akci Chemiků ale nevedla ke skórování, navíc hosté nevyužili dlouhé přesilovky, která byla chvíli i dvojnásobná. Kobra se ale časem otrkala a rovněž prověřila gólmana Litvínova několika povedenými šancemi. Na první trefu ale došlo až v závěru první periody. Dominik Brouček zakončil do branky rychlou kombinaci Litvínova a poslal svůj tým do vedení.

V druhé periodě byl Litvínov nadále aktivnější. K útočné píli mu opět pomohlo větší množství přesilových her, byť žádnou z nich zatím nedokázal využít. Naproti tomu Kobra se v obraně velmi snažila. Přesto dokázali Chemici dvěma góly Davida Skuhrovce a Marka Slavíka navýšit své vedení.

Třetí třetina se nesla již celkem ve vyrovnaném duchu, naopak by se dalo říct, že více příležitostí měli domácí hokejisté. Z mnoha nájezdů ale zůstal gólman Litvínova Čermák nepřekonán. K tomu všemu pokračovalo časté vyloučení na domácí straně. Litvínovské vedení posléze pojistil David Skuhrovec. Litvínov navíc bral i další bod z prodloužení. V něm sice byla Kobra také častěji v příležitostech, jedinou trefu ale vsítil Dominik Brouček.



Ohlasy trenérů

Milan Vrzal (HC Kobra Praha): Chtěli jsme dnes hosty více potrápit v útočném pásmu. Chtěli jsme být více agresivní a dostávat se do většího množství šancí. Byl jsem zklamaný, neboť šance tam téměř nebyly žádné, kromě dvou v přesilovce. Ve hře tudíž nebylo možno přemýšlet o nějakém góle, naproti tomu Litvínov má nějakou kvalitu, aby nám ty góly dal.

Martin Tvrzník (HC Litvínov): Potřebovali jsme čtyři body, čtyři body jsme uhráli. Hokej to ale nebyl příliš hezký. Domácí byli často vylučování, zatímco my jsme přesilovky neproměňovali. Myslím si, že jsme to mohli odehrát líp. Být více na puku, proměňovat více šancí, udělat si ten zápas jednodušší. Výsledek byl jednoznačný, ale zápas moc povedený nebyl.


partneři klubu