04.10.2017

Ani v Trutnově Kobra na body nedosáhla, prohrála potřetí v řadě

Šimon Sýkora


Kobru opět zradila produktivita. Hráči si dokázali vytvářet šance, domácí obrana však byla pevná. Pražané si tak připisují třetí porážku v řadě a propadají se na šestou příčku v tabulce.


7. kolo, 04.10.2017 v 18:00

HC BAK Trutnov

HC Kobra Praha

4:2

(1:1, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 13. Janoušek (Ukhin, Zahradník), 26. Půlpán T. (Fedulov, Chytráček), 49. Martinec (Kolář, Půlpán A.), 60. A.Půlpán (Vácha) – 16. Vacek (Čurda, Antončík), 23. Hlinka (Skočovský). Rozhodčí: Pilný Luděk - Laczko Michal, Potůček David. Vyloučení: 3:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 4:2.

HC BAK Trutnov: Jeschke – Poul (A), Polívka, Vácha, Fedulov, Malík, Suk – Půlpán A. (C), Martinec, Kolář, Půlpán T., Kastner, Chytráček (A), Zahradník, Smékal, Uhkin, Janoušek, Adolf

HC Kobra Praha: Bílek – Semrád, Skočovský, Vokurka, Šteiner (A), Verbík J., Verbík R., Vacek - Antončík (C), Jedlička, Čurda, Novák, Kellner, Matějček, Hlinka, Tuma, Jindra

Komentář k utkání

Hosté do utkání vstoupili aktivně. I přes velký tlak a střelecké šance se však jako první radovali z branky domácí po brance Romana Janouška. Ještě v téže části se jim přeci jen podařilo srovnat. Chvíli po ubráněném oslabení se prosadil Luboš Vacek.

Druhá třetina opět začala přesilovkou Trutnova. Ani v té se domácí neradovali a nepodařilo se jim srovnat. Kobra se ubránila a chvíli po návratu vyloučeného tentokrát skóroval Filip Hlinka. Pro Kobru to bylo poprvé a naposledy, co v zápase vedla. Tento stav vydržel pouhé tři minuty, po kterých srovnal Tomáš Půlpán. Prosadil se tak proti týmu, za který před třemi lety hrál.

Kobra sice pokračovala v tlaku i ve třetí části, úřadovali už však jen domácí. Ve 49. minutě vstřelil vítězný gól Jakub Martinec. Asistenci na jeho branku si připsal nejproduktivnější hráč Draků a největší hvězda Trutnova, Jan Kolář. I když se hosté snažili srovnat až do posledního momentu, závěrečný tlak v branku nevyústil. Naopak při hře bez brankáře inkasovali, jako poslední se mezi střelce zapsal Aleš Půlpán.

Pro Kobru jde o druhou prohru se stejným skóre v řadě, navíc se jí tím protáhla šňůra zápasů bez bodů na tři. Možnost přerušení této nelichotivé bilance bude mít již tuto sobotu, na svém ledě přivítá lídra tabulky, severočeský Děčín.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): Dostali jsme první gól, nicméně pak jsme to srovnali. Ve hře jsme byli lepší, ale co je to platné, góly jsme prostě nedali. Ve druhé třetině jsme šli na 2:1, měli jsme víc gólových šancí, bohužel jsme je neproměnili a soupeř vyrovnal na 2:2. V té přesilovce měl být vyhozený puk ven. Potom třetí třetina, po špatném střídání beka to bylo na 3:2. Pak už to bylo vabank, kdo dá. Když je to utkání prsa – prsa, musíme víc bránit. A to hráče strhává k tomu, aby vyrovnali, a tlačí se dopředu. Nakonec jsme po zbytečných chybách inkasovali.



partneři klubu