07.10.2017

Kobra získává důležitý skalp lídra tabulky

Šimon Sýkora


P R A H A - Kobra nastoupila poprvé v nových dresech. Ty jim přinesly štěstí, šnůra proher je úspěšně přetržena. Pražané si tak připisují tři body po výhře nad Děčínem. Dosavadní lídr skupiny Západ ani jednou nevedl, i když výhra rozhodně nebyla jednoduchá a jednoznačná.


8. kolo, 07.10.2017 v 18:00

HC Kobra Praha

HC Děčín

7:4

(3:2, 1:0, 3:2)

Branky a nahrávky: 4. Semrád (Jedlička), 9. Šteiner, 9. Kellner (Matějček, Čurda), 39. Vacek (Hlinka, Jedlička), 45. Šteiner (Tuma, Novák), 58. Jedlička (Hlinka, Antončík), 59. Tuma (Novák) – 8. Volráb (Navarra, Macek), 11. Macek (Málek, Hašek), 42. Navarra (Oliverius, Baránek), 58. Navarra (Oliverius). Rozhodčí: Malota – Marek, Malý. Vyloučení: 10:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 213. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3, 5:3, 5:4, 7:4.

HC Kobra Praha: Mouček – Semrád, Ryzák, Vokurka, Skočovský, Verbík J., Verbík R., Vacek – Kellner, Jedlička, Slanina (A), Novák, Hlinka, Čurda, Matějček, Antončík (C), Tuma, Jindra, Šteiner (A)

HC Děčín: Lavinger (9. Šticha) – Málek, Hříbal, Kaltenböck, Vaněk, Balcar, Havlík, Loukota – Hašek (A), Volráb, Macek, Navarra, Oliverius (C), Baránek, Vacek, Faigl, Chmelař, Chovanec, Kopta, Amirov

Komentář k utkání

Zápas zahájili domácí s velkým elánem. Již po třech minutách hry se prosadil Martin Semrád, který propálil od modré čáry vše, co mu stálo v cestě. Chvíli poté měla Kobra prvního vyloučeného, na trestnou šel Tuma. Vyloučení trápily Kobru celý zápas, celkem usedli její hráči na trestnou lavici desetkrát.

O necelých pět minut později začala kanonáda, kterou zahájil srovnáním Daniel Volráb. Za necelou půlminutu získal zpět vedení pro Kobru Dominik Šteiner a po dalších 47 sekundách zvyšoval David Kellner na 3:1. Po této brance hosté střídali gólmana, Lukáše Lavingera nahradil Marek Šticha. Poslední branku třetiny přidal v 11. minutě Marek Macek. Skóre 3:2 se již neměnilo ani po krátké přesilovce Děčína 5 na 3. Nepodařilo se zvýšit ani Novákovi, který sice Štichu překonal mezi betony, puk však prošel vedle tyčky.

Druhá třetina byla plná nepřesností, skvělých zákroků brankářů a hlavně vyloučení. Rozhodčí rozdali v této části celkem šest dvouminutových trestů, k brance to však ani na jedné straně nevedlo. Jediná branka padla minutu před koncem. Po vyloučení Radima Vacka a Davida Skočovského se hrálo 4 na 4, při kterém prudkou střelou zápěstím překonal Štichu Luboš Vacek.

Ve třetí časti bylo vidět, že hráčům rostou emoce. Víc se do sebe pouštěli a strkali se. Po minutě a půl se prosadil Roman Navarra, za tři minuty získal zpět dvougólové vedení obránce Dominik Šteiner, dnes hrající v útoku. Rozhodčí dále rozdávali trestné minuty, v 52. minutě mohl druhou branku přidat Kellner, ale netrefil volnou klec. Poslední tři minuty přinesly tři branky. Druhou brankou v zápase snižoval David Kellner, zápas tak byl pouze o jednu branku za stavu 5:4. Děčín si vybral time out a byl připravený na power play, než však Šticha měl možnost odjet, prostřelil ho Jakub Jedlička. Medvědi i tak vyzkoušeli hru v šesti, do prázdné branky pečetil skóre Lukáš Tuma.

Ve středu čeká Kobru výjezd do Slaného, kde se utká s Řisuty. Ty se nachází na opačném pólu tabulky, na úplně posledním místě. Uvidíme, zda se podaří navázat na výhru a vytvořit vítěznou sérii.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): Já myslím, že výkonostně jde tým nahoru. Už v Truntnově nebylo špatné nasazení, ale po chybách jsme to utkání zbytečně prohráli. Dneska jsme věděli, že jdeme na Děčín, který je lídr tabulky. S nimi je to vždycky dobrý hokej a pro nás to byla velká šance, aby se mančaft psychicky zvednul, takže jsme šli nadoraz. Také se nám to od začátku dařilo, první třetina skončila 3:2. Ve druhé třetině jsme sice vyhráli 1:0, ale zase tam byly zbytečné chyby. V oslabení proti nám stáli hráči tipu jako je Volráb s Haškem, proti kterým to bylo nebezpečné, abychom od těchto borců neinkasovali. Nicméně jsme tohle zvládli, přežili, ale měli jsme zase spoustu zbytečných vyloučení. Přesto zápas jsme uhráli do vítězného konce, což je hrozně důležité pro tým. Věřím, že se teď psychicky zvedne a uděláme doufám nějakou šňůru.

Jaromír Carvan (HC Děčín):Dnes jsme hráli špatný zápas, venku prostě nemůžeme dostat sedm gólů. Špatně jsme vstoupili do utkání. Byli jsme nepřipravení, od gólmana počínaje až po posledního útočníka. Pak se samozřejmě hra vyrovnala, druhou třetinu to bylo lepší, ale zase jsme dostali gól po ojedinělé akci po jedné chybě. Sice dáme kontaktní gól, ale hned zase dostaneme další a prohráváme o dva. Dneska ani to štěstí při nás nestálo. Věděli jsme, co nás tady čeká, ale když venku dáme čtyři góly, musí se na to nějaký bod odvézt.



partneři klubu