15.11.2017

Ve vyrovnaném utkání Kobra poráží Trutnov

Šimon Sýkora


P R A H A - Kobře se podařilo oplatit Trutnovu porážku ze 7. kola a vyhrává 5:2. Nebyl to ale vůbec jednoduchý a jasný zápas jak by se mohlo ze skóre znát. Kobra měla sice ze začátku převahu, hra se ale poté vyrovnala a hlavně v závěru měli hosté veliký tlak.


18. kolo, 15.11.2017 v 18:00

HC Kobra Praha

HC BAK Trutnov

5:2

(2:1, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 2. Chlapík (Čurda, Matějček), 19. Doležal (Hlinka), 21. Jedlička (Doležal, Kolařík), 60. Chlapík (Skočovský), 60. Jedlička (Doležal) – 20. Půlpán A. (Pour, Martinec), 51. Zahradník (Suk, Kastner). Rozhodčí: Volf – Štětina, Štěpánek. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 68. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 5:2.

HC Kobra Praha: Mouček (Bílek) – Semrád, Vacek, Vokurka, Skočovský, Verbík J., Šteiner (A), Kolařík – Jedlička, Doležal, Hlinka, Novák, Antončík (C), Tuma, Čurda, Matějček, Chlapík, Kellner.

HC BAK Trutnov: Ašenbrenner (Jeschke) – Píša, Poul (A), Vácha, Bezděk, Fedulov, Suk, Suvorov, Martinec – Půlpán A. (C), Svoboda, Zahradník, Půlpán T., Kastner, Voženílek, Smékal, Janoušek.

Komentář k utkání

Domácí vstoupili do utkání velmi aktivně. Svého soupeře nepustili prakticky ani k puku, jako první se již v druhé minutě prosadil Adam Chlapík. Objel branku a zavěsil k tyči Ašenbrennera. Následnou přesilovku využít nedokázali, zlom tak přišel až 16. minutě. Na trestnou lavici šel Jakub Jedlička. Trutnov sice výhodu nevyužil a prakticky se ani nedostal do útoku, od této chvíle se však hrálo mnohem vyrovnanější utkání a i hosté začali útočit. Na závěr zvyšoval po pěkném úniku Tomáš Doležal. Trefil pouze brankáře, puk se ale odrazil vysoko do vzduchu a následně dopadl do branky.

Po pouhých 23 vteřinách však snížil Aleš Půlpán, soupeři tak šli do šaten za stavu 2:1. I ve druhé třetině padla pohotová branka, tentokrát se prosadil Jakub Jedlička. Více branek však v této části nepadlo, ačkoliv oba týmy byly velmi aktivní. Více zákroků měl však přeci jen na svém kontě Ašenbrenner. Velikou šanci měl Doležal, který mohl přidat druhou branku, gólman Trutnova jeho pokus úspěšně zlikvidoval betonem.

Poslední třetina přinesla hlavně tlak Trutnova, který se usilovně snažil hru vyrovnat. Domácího Moučka pilně zásobili střelami, gólman Kobry ale pevně držel. Kapituloval až v 51. minutě, hra tak byla za stavu 3:2 opět o jedinou branku. Tlak hostů byl o to intenzivnější, nepomohlo tomu ani Antončíkovo vyloučení za vyhození puku. Ale ani Ašenbrenner nebyl bez práce, ani jeden tým nehrál odevzdaně. Minutu před koncem dal další branku Adam Chlapík a Trutnov odvolal brankáře. Ten vydržel na střídačce přesně půl minuty – tři sekundy před koncem vstřelil druhou branku Jakub Jedlička, tentokrát do prázdné branky.

Kobra si tak připsala v náročném utkání důležité tři body a upevnila si čtvrtou příčku. Zároveň to pro ní byla šestá výhra z posledních sedmi zápasů. Další utkání bude náročné, Kobra zavítá na led silného Děčína.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): Trutnov v předchozím utkání hrál dlouho vyrovnaný zápas s Jabloncem, mají dobrý mančaft, naplno hrají nahoru i dolu. Také nakonec vyhráli na nájezdy. Je to nepříjemný soupeř, co se týká bruslení a napadání soupeře. Potřebovali jsme se dostat do vedení, což se v první třetině podařilo. Ve druhé třetině jsme to zvýšili na 2:1, ale i když jsme se dostali na 3:1, pořád jsme chtěli přidat další branku, abychom se utrhli a šli do klidu. Trutnov ale snížil a my pak museli vycházet ze zajištěné obrany, aby nepadl další tečovaný gól, což se podařilo. Ve finále jsme byli lepší a to se taky nakonec projevilo na gólech, které jsme v tom závěru dali. Skončilo to 5:2, ale říkám, utkání bylo hrozně dlouho vyrovnané. Jsou to důležité tři body.

Aleš Půlpán (HC Trutnov): Nastoupili jsme do zápasu špatně a už v druhé minutě jsme dostali gól. Poté jsme tempo vyrovnali a ke konci první třetiny už jsme měli dobrý výkon. I druhou třetinu jsme začali špatně a opět jsme dostali hned na začátku gól, ale postupně jsme se zvedali. Do třetí části jsme pár věcí změnili a dali jsme branku na 3:2. I přes to, že jsme měli obrovský tlak, tak jsme nedokázali skórovat. Když jsme ke konci začali hrát vabank, dostali jsme další dva góly. To nic nemění na tom, že to bylo ke konci opravdu zezadu otevřené. Samozřejmě soupeři gratulujeme.



partneři klubu