16.12.2017

Ani potřetí Kobra nevyhrála, opět narazila na skvělého Hosnedla

Šimon Sýkora


P R A H A - Kobra si dokázala během zápasu několikrát vytvořit velký tlak, dokonce zásluhou Šteinera vstřelila první branku. Vzadu jí jistil skvělý Bílek, i tak si ale hosté opět vylámali zuby na Hosnedlovi. Třetí vzájemné utkání tak končí těsnou výhrou Jablonce 2:1.


26. kolo, 16.12.2017 v 18:00

HC Vlci Jablonec nad Nisou

HC Kobra Praha

2:1

(0:0, 2:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 31. Bříška (L.Tondr, Babec), 38. Bříška (M.Tondr, Moravec) – 23. Šteiner (Novák). Rozhodčí: Luczków - Kettner, Axman. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: . Průběh utkání: 0:1, 2:1.

HC Vlci Jablonec nad Nisou: Hosnedl – Zeman, Moravec, Čechura, Pavlů, Pilař, Tondr Martin – Babec, Bříška, Tondr Lukáš, Víšek, Havlas, Gecko, Mulač, Brokeš, Peřina

HC Kobra Praha: Bílek – Vokurka, Semrád, Šteiner, Drahorád, Verbík, Ryzák, Kolařík, Skočovský – Čurda, Novák, Jedlička, Matějček, Tuma, Chlapík, Hlinka, Antončík

Komentář k utkání

Od úvodního buly se musel Bílek v brance otáčet, domácí Vlci ho okamžitě začali zásobit střelami. Jablonec dával jasně najevo, že chce udržet letošní vzájemnou neporazitelnost a hráči Kobry se prakticky nedostali k puku. Zhruba po pěti minutách intenzivního tlaku se však přeci jen zapojili i hosté a pohrozili Hosnedlovi svými pokusy. Kobra se tak dokázala vzpamatovat z rychlého vstupu Vlků do zápasu, přizpůsobit se tempu a hru vyrovnat. Braničtí měli také možnost si zahrát první v přesilovce, ale Hosnedla, se kterým měli problém i v posledním vzájemném utkání, nepřekonali.

Ještě v téže třetině si zahráli přesilovku i domácí, ale Bílek i tentokrát jejich pokusy pochytal. Jeho obrana navíc dokázala Vlky držet celkem úspěšně mimo útočné pásmo. Na první branku jsme si museli počkat do druhé části. Novák získal ve středním pásmu puk, našel Dominika Šteinera a poslal ho do útoku. Nejlepší střelec mezi beky přidal svůj dvanáctý letošní zářez. Následně hrála Kobra dvě další přesilovky, ani jednu ale opět nedokázala využít.

Kobra pokračovala v aktivní hře, dále si ale lámala zuby na skvělém Hosnedlovi. Vteřinu po polovině zápasu tak přišel úder domácích, hru srovnal Kamil Bříška. Srovnání bylo pouze brankové, herně měl navrch najednou Jablonec. Bílek musel znovu vytahovat zákrok za zákrokem. Aktivní hra přinesla Jablonci přesilovku, ale ani oni jí nedokázali využít. Přesto to byli právě domácí, kdo přidal další branku, na 2:1 zvyšoval po spolupráci s Martinem Tondrem druhou brankou Kamil Bříška. Ačkoliv se ještě Kobra snažila do konce třetiny srovnat a Čurda k tomu měl velmi blízko, další branka v druhé třetině již nepadla.

Ve třetí třetině byli opět v útoku aktivnější domácí, ale pouze na úplném začátku. Vyrovnat mohl po velké šanci Antončík, Hosnedl ale udržel puk před brankou i tentokrát. Následovala další nevyužitá přesilovka Kobry, po které se hrálo vyrovnaně. Ve 47. minutě byl vyloučen Šteiner za zásah do hlavy nebo krku a byl odměněn pěti minutami a osobním vyloučením do konce zápasu.

Ale ani tuto pětiminutovou přesilovou hru jablonečtí nevyužili, i když si šancí vytvořili několik. Antončík dokázal dokonce ve vlastním oslabení ujet do útoku, Hosnedl ale znovu puk udržel. Po skončeném pětiminutovém trestu přišlo další vyloučení, lépe řečeno rovnou dvě. Poté, co hrála Kobra v šesti a Semrád se provinil nedovoleným bráněním, hráli hosté minutu a půl ve třech. Ale i tentokrát se Pražané ubránili. Navíc dostali také možnost přesilovky po vyloučení Moravce. Nejblíže brance byl Kolařík, který pálil od modré pouze těsně mimo.

Ale ani tuto ani následující početní převahu nevyužili, Hosnedl byl pevný jako zeď. Na druhé straně mohl zvyšovat po brejku Havlas, ale Bílek puk mířící mezi betony udržel. V poslední minutě to ještě zkusila Kobra bez brankáře, ale ani to ani následný oddechový čas k ničemu nevedl. Jablonec tak zůstává pro Kobru neporazitelný i po třetím utkání. Další zápas sehrají braničtí v rámci předehrávky 29. kola v Trutnově ve středu 20.12.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): Chtěli jsme samozřejmě utkání odbránit, chodit do brejků, což se dařilo. V první třetině jsme hráli zodpovědně dozadu. Někteří hráči ale ve druhé třetině nesplnili to, co jsme si řekli, a udělali zbytečnou chybu. Chybu, kterou jsme dali soupeři šanci na srovnání 1:1. Pak bohužel přišly naše vyloučení, Šteiner byl vyloučen na pět minut + do konce, pak byl také zbytečně vyloučený Semrád a už jsme neměli dostatek sil, abychom to srovnali, i když dneska jsme byli určitě víc než polovinu utkání lepší. Nedisciplinovaností některých hráčů se to ale nepodařilo.



partneři klubu